Knuthöjdsmossen

Godmorgon!

.. eller skall jag säga god förmiddag, för känns nästan som det. Här är nämligen en som varit uppe några timmar nu. Imorse ringde kl strax efter halv 4 och efter lite om och men så kom jag upp och begav mig ut på Knuthöjdsmossen. Gårdagskvällen hade jag tillbringat där också, spanande på Lom. Jag hittade en vattensamling där en Lom-familj höll till, så begav mig tillbaka dit tidigt imorse. Det var en helt underbar morgon, solen var på väg upp och över mossen låg det skyar av dimma.

Jag begav mig som sagt tillbaka till samma ställe som igår kväll, hittade en bra ställe där jag kunde ligga skyddad och riggade upp kameran. ”Dukade” fram min medhavda frukost. Visst, det var pulverkaffe och en macka med ost, men ute i denna fantastiska miljö så smakade den bättre än den lyxigaste frukost. Det var tyst och stilla, endast ropen från Lomen hördes över området. Så sakta kommer mamma Lom simmande fram i dimman och den uppåtgående solen.


Stilla och tyst flöt hon fram över vattnet, samtidigt som hon höll ett vakande öga på omgivningen och sina ungar. Det var fler fotografer ute den här morgonen, så familjen stack iväg till andra ändan av pölen och stannade där ett tag, dom verkade inte riktigt vara på fotohumör den här morgonen… hmm.. säg vem är egentligen det kl 5 på morgonen 🙂

Strax innan det var dags att dra mig hemåt igen så kom familjen simmande i sakta mak och jag fick dom på bild en sista gång.. den här gången är det väl bäst att tillägga. Knuthöjdsmossen återkommer jag gärna till igen, även om det är 40 mil att köra från Göteborg.


Nu är det dags att packa ihop mina pinaler och dra vidare upp mot Söderbärke där jag skall stanna i två dagar.

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Knuthöjdsmossen

 1. Junitjej skriver:

  Vackra bilder!

 2. G R Å S K A L A skriver:

  Har du inte lämnat Knuthöjdsmossen ännu?

 3. Per Blomdell skriver:

  Du är verkligen ute och rör på dig.Gillar din bild på Lommen i morgondimman,riktigt vacker.
  Ha en go sommar.

 4. Magnus Persson skriver:

  ser ut som ett fint ställe minsann! trevlig läsning

 5. Henrik Randén skriver:

  Härlig läsning med mycket fina bilder ..ser ut och varit en skön morgon.

  MVH
  Henrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s