Kolarbyn

Det har varit tyst från mig några dagar nu, men igår kom jag till Kolarbyn. Den ligger strax utanför Skinnskatteberg och här råder lugnet. Efter en hektisk lördag jag åkte runt och besökte olika bruksmiljöer och fick se delar av Bergslagen, som Avesta, Fagersta, Ängelberg och naturligtvis Norberg och Elsa Anderssons konditori.. så har jag nu landat i lugnet och tystnaden. Kolarbyn är faktiskt ett varndrarhem, men man sover i små kojor eller kåtor på hårda britsar där underlaget är fällar. Ändock det var längesedan jag sov så gott och vaknade så utvilad, måste vara den friska härliga luften som gjorde det.

Igår när jag kom fram hit, så var det bara att klia mig i huvudet och plocka fram min bristande kunskaper om att göra upp eld. Dom fanns där någonstans för tillslut lyckades jag få fyr på elden och kunde koka lite pasta och varmt vatten till kaffet. Även såga veden till brasan var jag tvungen att göra själv.. så brådska att snabbt få maten klar gäller inte här. Senare så började det mullra och ett rejält åskväder drog fram över nejden så vi som bor här, lade beslag på samligskåtan, tände lite levande ljus och gjorde det mysigt.. Där satt vi vid dom tända ljusen och diskuterade allt möjligt, medans regnet smattrade utanför och åskvädret sakta drog bort.

På kvällen när det hade klarnat upp igen, blev det en lite promenad i skogen innan vi satte fyr på elden igen och grillade lite korv och fortsatte samtalen. Det var en härligt lugn och avslappnande kväll. Ett av de roligaste upplevelserna just med att åka runt så här och bo på vandrarhem, är just att man träffar en massa nya människor, som man när man samlas runt matplatsen, eller som här lägerelden, börjar prata och umgås och bara trivs..

När sedan mörkret hade lagt sig, så gällde det att krypa in i sin lilla kåta och i ljuset från ett stearinljus krypa ner i sovsäcken.

Tänk er sedan att vakna upp mitt ute i skogen på morgonen, strålande sol, elden är på G och så kaffet. Ett kaffe som smakar helt gudomligt trots att det är kokkaffe.  Sedan promenera ner till sjön för att ta ett morrondopp och tvätta sig. Ja här gäller ingen stress eller jäkt, bara tyst och lugn avkoppling.. Livskvalitet.

Bilder från stället kommer jag att komplettera med när jag återkommer till civilsationen och strömmen, men som ni kan märka, lite civilsation finns här ändå för det mobila bredbandet funkar perfekt!


Den här elden lyckades jag fixa alldeles på egen hand. Dety blev fint kol sedan som jag grillade på och måltiden som bestod av grillad karré lite potatissallad och ett glass rött till smakade gudomligt!

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s