Träningsvärk….

har jag haft idag. För igår, äntligen, började suget efter att ge sig ut i skog och mark med kameran komma tillbaka. Det har varit tunnsått med den känslan ganska länge nu och vis från tidigare år har jag lärt mig att då helt enkelt inte ge mig ut.

Men igår, då var suget tillbaka, så efter frukost och dusch, satte jag på kaffebryggaren och brygde mig en termos kaffe. Packade ner fotoutrustningen med nyladdade batterier och styrde kosan ut på landet. Det blev en tur upp i Vättlefjäll, mina gamla hemtrakter och skogstrakter. Där har jag mina smultronställen att kunna återvända till lite då och då. Sista biten dit, gick på slingriga och slippriga skogsvägar där Volvon kröp fram för att parera hålen i vägen och inte slinka ner i något dike.

Väl framme åkte storstövlarna på och regnbyxorna för det är blött i markena och vem vet vad jag skulle få se för motiv.

Promenade gick förbi den gamla skogsgården Björsöås som numera drivs av en stadsdel inom Göteborgs stad. Fårhjorden som betar på dom gamla skogsutmarkerna tittade långt efter mig där jag kom promenerande och dom bräkte åt mig. Inte fanns det så mycket för dom att äta heller, så dom väntade väl på att den  dagliga utfordringspersonalen skulle dyka upp.
dsc_5254fs

Ja, jag har trixat och grejat lite i Photoshop med bilden för fullt så mörkt var det inte mitt på dagen däruppe.

Jag vandrade ner till Björsjön där jag satte mig en stund och hällde upp en kopp kaffe. Lät skogens tystnad få ta tag i  mig och snart slutade stadssuset i mina öron och jag kunde uppfatta fågelkvittret runt mig.  Tänk här betalar vi dyra pengar för att gå kurser i stresshantering, eller lära oss avslappningsövningar. När vi har allt detta gratis omkring oss. För vad kan vara mer avstressande än att sätta sig med det medhavda kaffet i handen och bara njuta av skogens tystnad.

Isen låg fortfarande kvar på sjön, så inga sjöfåglar behagade visa sig där, men vad gjorde det egentligen. Bara lugnet, luften och känslan av vår i luften räckte för mig.

Tillslut skruvade jag på makrot och började med mina krälövningar, jag låg på mage, jag rullade runt, jag lade mig i den mjuka mossan och lät kameran får jobba.
dsc_5279l

dsc_5271l
På marken får gamla självfällda träd ligga kvar och bilda spännande inslag i naturen
dsc_5310l
Från den lilla bäcken porlade det så glatt och bara man tittar sig omkring lite, ser man de underbarase små växter
dsc_5328l
och så slutligen en lite vy över ”min” härliga Trollskog, tänk bara nån halvtimmas körning från Göteborgs larm och stress
dsc_5343fm
Så visst är det värt lite träningsvärk idag att få njuta av detta i går.

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s