Fågelskådare….

..verkar det nästan som jag blivit så här på gamla dar´och faktiskt en arbetskamrat verkar också har blivit biten av denna åkomma.

Varför undrar kanske någon vän av ordning? Jo, vi har, eller rättare sagt jag, har upptäckt att någon rovfågel verkar hålla på med någon form av bodelning, eller vårstädning utanför vår kontorsbyggnad. Jag upptäckte redan i höstas att det satt en halvmurken ”låda” på en av telefonstolparna mellan vårt hus och Söderleden. Denna låda har jag studerat och funderat över lite då och då och nu har jag upptäckt ett par Tornfalkar, som tydligen har denna låda som sitt bo, eller i allafall funderar dom på att använda den som sådan. Det är ganska fascinerande att precis bredvid av av de mest trafikerade lederna runt Göteborg, där har ett fågelpar slagit ner sina bopålar eller funderar på det iallafall.

Nå, hur har jag då lyckats få en arbetskamrat intresserad av att spana på paret flera gånger om dagen. Så intresserad att hon ringer upp till mig lite då och då för att höra, ”skall vi ut och spana på falkparet igen”.

Jo, helt enkelt av den enkla anledningen att det är ju ett perfekt tillfälle att också får lite ”frisk” luft medan vi fyller våra lungor med rök från illaluktande giftpinnar. Hmm.. så var det med den fågelskådningen 🙂

Eller om jag skall vara helt ärlig. Jag har blivit intresserad av detta par och tycker det skall bli spännande att följa den fortsatta utvecklingen.

Jag har tom funderingar på om jag kan omvandla vår kontorsbyggnad till någon form av Sverigses strösta gömsle för att föra fotografera fåglarna. Jag har nämligen hittat det perfekta stället för att fotografera dom. En av våra nödutgångar, där skulle jag kunna sitta i smyg, med telet riggat på stativet, en kopp kaffe på bänken bredvid mig och med kikaren på armstödet till fotöljen och i lugn och ro följa deras förehavande.

Är detta fusk eller vad tycker ni?

Lovar, forsättning kommer att följa om ”mitt” Tornfalkspar

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Fågelskådare….

  1. evalena skriver:

    Skall bli spännande och se om du lyckas fånga dom på bild 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s