Hemma igen…

.. eller skall vi säga, nästan hemma, för sitter ju uppe på landet nu och skall försöka sammanfatta gårdagens ”äventyr” vid Hornborgarsjön.

Det var två trötta och ganska ledbrutna personer som ramlade ur sina gömslen igår kväll någon gång strax efter 20.00 så jag räknade och konstaterade att  drygt 15 tim hade jag tillbringat på en yta som var 1,30 högt, ca 1,20 djupt och 2.0 m långt.. Tänk er själva under 15 tim kunde du inte räta på dig om du inte lade dig rak lång, varje förflyttning i gömslet måste planeras minituöst, för då måste man flytta om därinne, kamera´ryggan åt höger, latrinspannen åt vänster, ´sovsäcken bakom dig, och sedan försöka lyfta över stativ och kamera.

Hur upplevde jag då 15 tim i gömslet, jo, det var en ganska tuff utmaning, eftersom man inte fick lämna stället, inte ens öppna dörren.. Det fanns två kameragluggar på ena långsidan, och en på vardera kortsidor, samt på den andra långsidan 1 glugg.. Luften blev ganska kvav därinne, men att öppna två glöggar på motsatta väggar var inte tillåtet, då kunde fåglarna se eventuella rörelse och bli skrämda.. Så att försöka få genomsläpp av luft var inte att tänka på.

Tiden därinne upplevde jag nog gick ganska  långsam stundtals, då det egentligen inte hände så mycket utanför det var fullt av tranor hela tiden och så en och annan svan.. alla gick där och åt av säden på marken.. Då och då, dansade en trana till och då gällde det att vara på alerten och försöka fånga det på bild.

Jag upplevde det också ganska svårfotograferat just pga av antalet fåglar.. det var svårt att försöka ”isolera” någon eller några fåglar och på en massa bilder sticker det fram ett svanhuvud eller bakdelen på en svan 🙂

Gluggarna var också ganska små och objektiven fick inte sticka ut genom gluggarna, det gjorde det svårt att fota annat en det som hände precis framför gluggen.. vinklade du för mycket åt ena hållet och inte var uppmärksam skuggades bilden av kanten på gluggen.

Ändå, jag vill inte ha det ogjort, och du som läser detta och blir sugen att sitta i ett gömsle vid Hornborgarsjön nästa vår.. Kryp in under köksbordet, eller i underslafen på en säng.. ta med dig kameraryggan, en spann, stativet och se om du klarar av att sitta där i ett antal timmar.. går det bra.. så skall du se att du förhopningsvis klarar 15 timmar i gömslet.

Toalettbestyren hur ordnades detta undrar kanske vän av ordning.. Jodå, en spann med lock på stod i ett hörne kanske inte fasciliteter i klass med 5-stjärnigt hotell,, inte ens 1-stjärnigt.. men det funkade. När man lämnade gömslet tog man bort plastsäcken ur spannen knöt ihop och bar bort till latrincontainern 🙂

Hur löste vi det med maten? Jo, vi hade med oss rejäla mackor, en rejält tilltagen pasta- och kycklingsallad, några flaskor vatten och så varmt vatten till kaffe. Så även det funkade helt ok..

Jag avslutar med en bild på gömslet och det är min kompis Maria, som stiger ur efter precis ha inspekterat det för första gången.
gomsle

kanske bör tillägga att Maria tillhör inte dom storväxtas släkte, hon är väl ca 1,60 och ganska smal.. Bara så ni skall få en liten föreställning om storleken på gömslet 🙂

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Hemma igen…

 1. evalena skriver:

  Ingenting för mig i allafall, men kul att få höra din berättelse om denna resan.
  Kram

 2. arctosphoto skriver:

  Det lät som en trevlig tur även om inte gömslet höll Hilton klass:) . Jag hoppas mitt björngömsle är lite större, för där ska jag tillbringa 4 dugn i juni månad.

  //Anneli

 3. Steff skriver:

  Det ska ju vara lite äventyr annars är det ju ingen sport!
  Men men…fan det märks att gammeln börjar ta en man blir bekvämare och bekvämare…tälta är det aldrig tal om nu för tiden och det gjorde vi mycket förr! 😉

  Steff

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s