Livskvalité, del 2

Jag kom tillbaka för en dryg halvtimma sedan, efter att ha spenderat två timmar nere på Stensjöstrand. Jag undrar som flundrar om jag inte varit där förut, tror jag var där för ett år sedan med ett gäng från www.naturfotoforum.se  Jag får ta och kolla upp detta. Den gången körde jag ju bara efter de andra, så tänkte väl egentligen inte riktigt på vart vi åkte. Iallafall, det blev en lugn och stilla kväll där nere vid havet och jag njöt av lukten av tång och hav.

Jag satt där nere i närmare två timmar för att försöka få till en bra bild.. om jag lyckats.. det får jag ta och kolla upp när jag väl är tillbaks hemma igen och kan se bilderna på en rejäl skärm. Jag njöt verkligen av kvällen och satt i lugn och ro, och försökte hitta bra vinklar och rätt ljus för att få till någon bild. Min kompis Mattias Bucht brukar säga att fotografera är en livsstil, och börjar mer och mer inse vad han menar. Det är så många dimensioner, jag ser saker på ett annorlunda sätt, än jag kanske gjorde förr.. idag ser jag mer ljuset än ”sakerna/motivet” jag har framför mig.. jag ser hur ljuset ger liv åt landskapet jag har framför mina ögon.. Det tänkte jag nog aldrig på förr. Jag ser linjer, jag ser harmoni i landskapet, och jag ser hur linjerna också skapar denna harmonin. Jag ser också hur jag själv blir harmonisk och lugn, när ett landskap är liksom flyter fram i lugna, böljande linjer..

Det här att även när inte kameran är med, se saker som händer runt mig, som genom en sökare, är, känner jag, som att man idag ser de dagliga händelserna på ett annat sätt.. Du blir en betraktare, samtidigt som kanske ändå deltar i händelserna..jag tror ibland det kan vara bra, för även om du är mitt i en händelse, så kan du ändå ställa dig vid sidan om.. det kan vara bra, att ibland liksom strömbrytaren på en lampa, stänga av eller på ditt sätt att engagera dig eller förhålla dig till vad som händer runt om dig.

Nu har det börjat regna här, och jag satt en liten stund ute på förstukvisten och lyssnade.. Det var ett stilla sommarregn (även om det fortfarande bara är maj månad) och ljudet att sommarregn är ljuv musik och härligt.. för det är ett varmt regn.. åhh.. jag inser.. jag måste ut igen och bara lyssna 🙂
21052009-DSC_7165

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Livskvalité, del 2

 1. Maria skriver:

  Hej! Maria från fotomania här.
  Vilken vacker bild….guuud så fin!
  Underbart blå!

  Fin blogg du har. Den här gillar jag skarp.
  Något i denna stil har jag på mitt album ute på nätet. Där såg jag nyss att jag kan lägg till en blogg men jag har inte hunnit kolla om jag kan lägga in bilder i den också.

  Ha det bra!
  Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s