Livskvalité

23052009-DSC_7396

…är olika för olika människor.. för mig, är det vad jag upplever just nu. Jag sitter mitt ute på den halländska landsbygden och framför mina ögon har jag ett fält där säden har börjat växa, eller rättare sagt det som fram i höst kommer lysa gulaktigt av något sädesslag, just nu är det bara grön. Längre bort i fjärran ser jag de gula rapsfälten som breder ut sig och kikar jag åt andra hållet ser jag några kor som betar lugnt. Här är tyst och stilla, fåglarna kvittrar och det luktar sommar. Vilken underbar frid här råder.

23052009-DSC_7399
Om en liten stund skall jag ta bilen och köra ner till Steninge för att invänta solnedgången bland stenarna vid vattnet. Steninge där en bit Halländsk strand breder ut sig och där jag kört förbi många gånger förr, men bara stannat upp vid några få gånger.

Jag körde hit ner till Halland i förmiddags och har tillbringat några timmar med min äldsta kompis och hennes familj. Tänk, vi har varit kompisar i, låt se, hela 49 år utan att egentligen varit ovänner en endaste gång.. Det är nog egentligen ganska fantastiskt. Det var också roligt att träffa hennes föräldrar som jag ju känt lika länge, vi växte ju upp tillsammans på landet och har som sagt fortfarande nära kontakt. Nu är det roligt att se hennes barnbarn, där ju en av dom är i ungefär samma ålder som min kompis o jag var när vi lärde känna varann..

Hmm, så gissa vad jag glömt packa ner den här gången förresten.. jo, kortläsare, så mina blogginlägg härnere, får bli utan bilder, dom får jag väl ta och komplettera med senare när jag väl kommit hem igen.

Det är ganska intressant, alltid glömmer man något när man åker bort och som sagt den här gången blev det kortläsaren.

Just det, jag hade bestämt mig för att ha min vita kostym på mig på kalaset idag.. det var ett modigt beslut, smutslisa som jag är.. men jag var försiktigt så lyckades packa in allt i bilen utan att smutsa ner mig, lyckades tanka bilen, utan en endaste liten fläck.. Yippi… men sig den glädje som varar.. halvvägs ner till Falkenberg, blev jag kaffesugen och stannade för att ta en slurk.. gissa vad jag gjorde.. jo jag snubblade till med kaffemuggen i handen och jodå, spillde ut halva koppen på mina vita byxor… Hmm.. ja, ja.. nästa gång jag åker på kalas i vita byxor så tar jag på mig mina skyddskläder utanpå, så skall jag nog lyckas att komma fram hel och ren..

Men som min kompis sa när jag kom ner.. om du nu varit en spillfia i hela ditt liv, varför ändra dig när du är 53 år.. vi skulle ju inte känna igen dig längre du ju 😉

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s