Semester

.. äntligen är det semester och lite ledighet. 3 veckor totalt blir det den här sommaren. Vad jag skall hitta på har jag väl inte riktigt bestämt ännu, mer än några dagar nere i Österlen med en fotokompis. Det är ganska skönt egentligen att så här första dagen på ledigheten sitta och veta att jag faktiskt har en massa dagar utan något inskrivet i kalendern, inga måsten,  inga tider att passa, utan jag kan bestämma helt och hållet från dag till dag vad jag vill göra. Jag har mer och mer insett att det är detta som faktiskt är semester. Vill jag sitta uppe hela natten ja, då gör jag det, för jag behöver inte vara pigg och på alerten nästa morgon… Vill jag sticka ut någon kväll för vädret är fint, behöver jag inte titta på klockan och inse att jag måste upp kl 06.30 nästa morgon.

Ja, jsut det, några saker till utöver trippen till Österlen har jag bokat in.. nämligen två vaknätter med Lerums Fotoklubb, då vi skall sova ute någonstans och invänta morgonljuset.. fast först avsluta kvällen och försöka fånga dagens sista ljus.. Det kommer bli en tripp till en insjö och en tripp ut till havet.

Det är ju så att nu under sommaren, då är det dom tidiga timmarna på morgonen som är bäst att vara ute med kameran, eller sena, sena kvällar.. och vem sjutton klarar att gå och lägga sig, för att sedan stiga upp vid 2 på natten och ge sig ut.. då är det nog bättre att vara på plats redan kvällen innan, eller vad säger ni??

Förra helgen blev det dock en skön helg uppe på Bohus Malmön, kameran var med, men så mycket fotograferat blev det tyvärr inte.. Första kvällen gav vi oss ut min kompis och jag, men när jag väl riggat upp allt, så började det klia, och det kliade ordentligt.. Först så trodde jag det berodde på värmen, men efter en stund insåg jag att nja, det var nog något annat.. Jag hade ätit något jag inte borde och allergin började blomma ut ordentligt.. Ansiktet började svullna, händerna svullnade och det kliade.. Så var bara att ge sig hemåt igen och samtidigt inse, att allergitabletterna låg kvar i Göteborg..

Tack och lov, gick det över och på lördagen var jag på G igen, men se det var inte ljuset.. för lördag kväll då var ljuset däruppe som bortblåst och ingen idé att ge sig ut bland klipporna. Så kan det gå tyvärr..
03072009-DSC_8091
Detta är väl i stort sett enda bilden jag fick, innan kliandet tog överhanden..
Ja just det, en glad kompis fastnade också på bild 🙂
03072009-DSC_8115

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Semester

  1. evalena skriver:

    Trevlig semester Gnetha. Hoppas på att få se massa fina bilder.
    Kram

  2. Junitjej skriver:

    Trevligt skrivet! (Inga särskrivningar! 😉 ) Hoppas du nu får en skön semester!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s