Rörö under bar himmel

I lördags gjorde jag något det var längesedan jag gjort, ja faktiskt i dubbel bemärkelse. För förra gången jag besökte Rörö, då var jag 6 eller 7 år och då var det med söndagsskolan och vår årliga utflykt. Den här gången när jag åkte dit, då skulle jag tillbringa ett antal timmar ute på ön med två fotokompisar och sova under bar himmel. Senast jag sov så, det kommer jag inte ens ihåg, om man nu räknar bort alla gånger jag somnat mitt på dagen i en skogsbacke, eller under bokars vårgrönska, eller i vitsippsbacken. Men dom sovstunderna har ju liksom var lite mer oplanerade, den här gången var det planerat och stor packning följde med, det var kamerautrustning, mat, sovsäck, liggunderlag och så naturligtvis kaffetermosen, och ok då, lite vin fick också plats i packningen.

Vi åkte ut fram på eftermiddagen och det blev först färjan till Hönö/Öckerö, sedan vidare till nästa färjeläge och färjan mot Rörö. Jag som inte gillar att köra av och på färjor fick ordentligt träning den här gången, så nu är den rädslan borta.

Vi kom över och vilka sitter där vi färjeläget om inte två gamla bekanta, den ena, ja henne har jag väl känt nästan hela mitt liv och hennes man, har jag nästan känt lika länge. Världen är liten, två personer känner jag som finns på ön och just dessa två träffar jag direkt. Dom var jättesnälla och lovade oss en reträttplats på ön om vädret skulle svikta,  då hade dom en liten gäststuga som vi fick låna och krypa in i. Men som den sanne optimist som jag är så trodde jag nog vädret skulle stå oss bi.

Det blev en tung och som jag kände låååångt vandring ut till Rörös fantastiska kullerstensstrand, men äntligen så låg den framför så långt vi kunde se, dessa runda kulliga stenar och så vattnet som slog mot dom och slipade ytterligare på graniten. Baslägret det slog vi upp på en knalle där vi hade många motiv att gå igång på.
08082009-DSC_8704
Jag började min vana trogen med en kopp kaffe bara för att, vad är bättre än en kopp kaffe när man kommit fram till målet. Få sitta och spana insupa naturen runt mig och komma i stämning. En ensam båt guppade långt därute och på himlen började vi inse att en del oroväckande ovädersmoln rullade in. Frågan var, skulle dom ta fortsätta in mot land, eller skulle dom dra uppåt och förbi?
08082009-DSC_8706
Så under tiden vi väntade på hur det skulle gå med molnen lekte jag lite med kameran och försökte vara kreativ.. hmm.. kanske inte min allra starkaste sida..
08082009-DSC_8709
Så jag återgick till mitt vanliga sätt att fotografera och försökte fånga det annalkande ovädret
08082009-DSC_8715
Men vi hade tur, det drog förbi någonstans därute till havs så jag behövde aldrig ringa mina vänner och be om skydd i deras gäststuga.

Jodå lite bilder till blev det den här kväll
08082009-DSC_8732
Men den mest fantastiska stunden var nog ändå när månen gick upp. Det hade blivit mörkt och jag tog fram min dator, för naturligtvis, även om vi skulle leva lite vildmarksliv så datorn är alltid med, framförallt  eftersom jag skaffat en lite minidator. Så där satt jag i skenet av en pannlampa med ett glas vin i handen och kollade in vad som hänt
08082009-DSC_8775
Internetberoende… jag..??? O nej 🙂

Så insåg vi helt plötsligt, det är inte mörkt längre, för den mest fantastiska måne hade uppenbarat sig på himlen och det blev nästan ljus igen och jag kunde se min egna skugga där på klipporna.. ja det var en magisk natt..
09082009-DSC_8797
När månen blinkade godnatt till mig, då kröp jag ner i min sovsäck, stängde om mig och somnade gott och sov ända till 5-tiden på morgonen, men då, fick kameran ligga orörd, för nymornad, trött, lite stel i min gamla kropp efter en natt på klipporna började jag faktiskt längta hem.. men nu två dagar senare.. ja, då vill jag göra om det, sova ute under bar himmel alltså.

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Rörö under bar himmel

 1. Optimus skriver:

  Låter som en härlig fototripp, med en del sköna bilder.

 2. Rolf Åkerman skriver:

  Väldigt fina bilder och jag som tyckte att det helt mörkt när solen gått ner

  Han som erbjöd gäststugan

 3. Steffe skriver:

  Trevligt!! Inspired!
  Sista månbilden är ûber!

  Steffe

 4. Johan Weinö skriver:

  Sista bilden är ju enormt vacker, verkar varit en trevlig utflykt för er.

  /johan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s