Uppe före solen

… var jag idag. Alla som känner mig vet ju att någon morgonmänniska är jag inte, men ibland så slår jag till och lyckas komma upp.  Idag var en sådan dag.. jag hade planerat det väl, morgonmackan gjordes iordning igår kväll, kameraryggan kollad igår kväll också, arbetskläderna packade och skogskläderna framlagda inkl sockar och underkläder.. så inga onödiga minutoer skulle behöva spillas på att leta efter mina skogskläder.

Så 04.30 imorse ringde klockan, ja, ja.. jag vet, somliga suckar nu och säger.. men det är väl INTE tidigt.. I min värld är det TIDIGT! Iallafall blev en liten stunds snoozande innan jag släpade mig upp, fixade kaffet, skvätte några droppar vatten i ansiktet, rafsade åt mig mackorna från kylen och så iväg.. Jadå, jag klädde på mig också..

Så halv sex imorse var jag framme vid ett ställe jag varit och spanat in igår eftermiddag.. parkerade bilen och hällde uppe dagens första kaffe.
Åhh härliga känsla, sitta mitt (iallafall nästan) ute i skogen, tystnaden, det enda som hördes var rasslet från grenarna när en vindpust tog tag i björkarnas löv.. men.. hmm, det började knaka i dungen en bit bort när jag riggat kameran och börjat komponera. Det knaket var inte rasslet från grenar som vindarna lekte med.. Nej, det här var något tyngre.

Jag blev skitskraj på ren svenska, samlade ihop kameran och hoppade i ett huj in i bilen och låste alla dörrarna.. Det här är egentligen ganska konstigt.. Jag satt 3 nätter mitt ute i den Finlänska vildmarken, med björnar och vargar som strök runt mitt gömsle och inte en endaste gång var jag rädd.. Nu däremot, några kilometer från stora upplysta motorvägar, då blir jag skitskraj.. Det är egentligen konstigt.. eller ändå inte.. Som jag nog sagt förut, dom vilda djuren vet du var du har, dom kan du i regel lita på om du bara följer deras regler.. Inte försöka ta deras mat, inte hota deras ungar eller dom själva.. Ja, då håller dom sig i regel lugna, eller helt sonika vänder på klacken och sticker..

Men, djuret Homo Sapiens, är inte lika förutsägbara, dom kan du inte lita på att dom uppträder enl någon slags regelbok, dom kan lika gärna hoppa på dig, som säga ”tjenixen” och gå vidare..

Det var just detta jag insåg ensam ute i skogen, är det en människa, då kan det vara farligt, men är det ett rådjur, eller en älg, då kan jag nog ta det lugnt.. Men som sagt, i mörket blir alla katter grå, och en skugga vid ett träd kan vara precis vad som helst..

Lugn, jag kom över men rädsla, gick ut ur bilen igen och några bilder blev det allt innan det var dags att packa in mig igen och köra till jobbet.. Ja, som sagt, så kan man också börja sin arbetsdag, med frukost vid gölen, lyssnande till fåglarnas lockrop istället för att i sita minuten rusa upp ur sängen.. sitta i köer till jobbet.. För just det.. kl 05.00 på morgonen, då var jag nästan alldeles ensam på leden, det var tom så tomt på bilar så jag inte kände igen mig 🙂

Bilder, jadå, några blev det allt..
16092009-DSC_9193
16092009-DSC_9209
16092009-DSC_9214
16092009-DSC_9223
16092009-DSC_9225
16092009-DSC_9227
Sista bilden är en riktigt härlig nostalgivy, den grusvägen har jag vandrat på många, många gånger och kört på lika många. Det är den gamla vägen som leder fram till Göteborg-Mölndal Brukhundsklubbs klubbstuga, där jag nästan bodde under ca 5 år.

Rådjursparet som poserade så vackert i skogsbrynet dom missade jag tyvärr.. varför undrar ni kanske.. hmm.. fel optik på tyvärr, lovar detta skall inte upprepas. Härmed avger jag ett löfte, blir det fler morgonturer, då skall telet med och sitta på kameran när jag kör på småvägarna.

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Uppe före solen

  1. Johan Weinö skriver:

    Morgonstund med kaffe i gryning är svårslaget Agnetha.
    Fina bilder fick du med dig hem, alltid kul att se dina bilder.

    /johan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s