Jag vill bli en bättre fotograf….

och framförallt vill jag bli en bättre naturfotograf.. så efter hemkomsten från Fulufjäll i höstas började jag fundera en hel del. Så dök det upp ett mail i inboxen om en workshop uppe i Abisko i september 2010.  Abisko, som jag drömt så länge om att få åka upp till och besöka igen. Jag var ju där 1968 och det är längesedan, närmare bestämt nästan 42 år sedan. Detta var ju tom innan vägen byggdes mellan Kiruna och Narvik, den var planerad, så jag såg utsättningskäpparna för var man planerade att projektera vägen. 
Iallafall, mailet kom från www.creativeadventures.se och det handlade om en workshop i landskapsfotografering med Hans Strand som gästföreläsare. Gissa hur många minuter jag behövde på mig för att bestämma mig för att anmäla mig.. Just det, ungefär lika lång tid som det tog att läsa igenom mailet, och jag läser fort.

Sedan kom några kloka eftertankar, hur skall jag orka detta, med en rygg som gör ont när jag bär omkring på min kameraryggsäck två dgr i rad. Med en kondition som är obefintlig.. hmm.. men vadå.. det är bara att göra någonting åt detta. Det är ju långt till september.

Nu har jag börjat, en lång vandring, som inte är slut förrän jag är i Abisko. Det är en vandring som kommer kosta svett och värkande muskler, men också en vandring där jag vid målet kommer må så mycket bättre.

Starten på vandringen var den 11 januari och nu har två veckor gått. Så här långt har vandringen varit härligt, varje dag blir det ca 30-40 min rask promenad på lunchen, lite beroende på kvällsaktiviteter. Jag har skaffat gymkort och har varit där och tränat ett antal gånger.

Jag vet att det här är en väldigt långsiktig vandring, så jag tar det lugnt, lyssnar noga på kroppen, men det härliga är att den har redan börjat svara. Jag känner mig piggare och gladare och tom med mina arbetskamrater märker det. Ögonen börjar glittra till och det beror inte på att jag är en blondin, som lyser med ficklampan in i öronen 😉

Det är en skön känsla detta, att känna denna glädje.

Jaha, säger någon kanske, varför har du inte börjat med detta mycket tidigare, ja det kan man undra, men tiden var väl inte mogen. Det är ju faktiskt så att var sak har sin tid och starta den här sortens projekt utan att egentligen inte vilja, men för man måste, är nog dömt att misslyckas.

Just nu, nyss hemkommen från ett spinningpass på gymmet, som gick sådär om jag skall vara ärlig, man är ju inte på topp varje dag, vilket jag också kände när jag gick upp i morse. Men det viktigaste är att jag åkte dit och genomförde det, istället för att ligga kvar i sängen. Det var ytterligare ett litet steg på vägen

Det finns säkert också några som läser det här inlägget som direkt kommer att tänka, men för guds skull sluta röka, så skall du se på förändringar… Till er vill jag säga, Rom byggdes inte på en dag. Ibland måste man se dom små stegen, som egentligen stora steg och ang rökningen, har jag inga planer i dagsläget på att sluta. Helt enkelt av den anledningen, att det är alltför stort steg  just nu och fokuserar man på för många saker samtidigt, så kan man tappa bort fokus totalt och ge upp.

Vi ses i Abisko i september!

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Jag vill bli en bättre fotograf….

 1. Patrik skriver:

  Härlig läsning, kramar.

 2. Steffe skriver:

  Lycka till!
  Hoppas du också får ork att sluta med de där jäkla giftpinnarna…jag vet hur svårt det är…jag har aldrig rökt men frugan snusar…hon har rökt tidigare… men snusa är egentligen lika illa det fast av två onda ting så är nog snus bättre än röka i alla fall…hon kör med sån dära påssnus…och har gjort så i många år nu…var tvungen sluta för andningen (astmasymptom, tog tvärstopp i trappor) började krångla så det var liksom dags att ta tag i det och med snuset fungerar andningen och trapporna är inga problem! 🙂

  Steffe

  • nikonetha skriver:

   som jag skrev i inlägget, Rom byggdes inte på en dag och inte på en månad heller.. så det där med rökningen, det tar jag nog tag i när jag känner mig mogen 🙂

 3. jukkalausmaa skriver:

  Jag tycker det är en bra vandring du har gett dig in på Agneta. det är bara att fortsätta. Och en sak skall du veta: När det gäller all sorts träning och motion så är ofta det jobbigaste att sätta igång. Bra att tänka på de dagar det känns segt att ta sig till gymmet eller ut på promenaden.
  MVHJ/Jukka

  • nikonetha skriver:

   Tack för din hälsning, och helgens dipp tror jag egentligen är väntad, kroppen måste vara lite i halvt chocktillstånd efter de senaste två veckornas aktivitet, så på tisdag skall den få en liten bonus.. en timma massage

 4. naturbilden skriver:

  Lycka till! Är full av beundran att du kommit så långt i din beslutsamhet och redan är igång. Jag tycker att det är allt svårare med åren att uppbåda den där beslutsamheten även om man vet att man behöver göra något.

  /Anna

  • nikonetha skriver:

   Tack Anna, märks att du inte känner mig 🙂 den där beslutsamheten och envisheten är väl ett av mina egentligen både bästa och sämsta drag..

 5. evalena skriver:

  Spinning! Jag är impad det är ju skit jobbigt.
  Kram på dig

 6. MarieG skriver:

  Härlig läsning!! Med Abisko som mål och rätt inställning så kommer du att klara det! Som du skriver; Rom byggdes inte på en dag. Se till att belöna dig själv utefter vägen!!
  Lycka till!!

  Vi ses inte i Abisko, för mig blir det Grövelsjön i höst…!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s