Mac eller Pc, del II

Idag var målet för min tripp in till city Mac Forum och Mac-diskussioner.  Första diskussionen ang matt resp blank skärm löstes snabbt. Jag fick testa en matt skärm, och visst är det skillnad när man tittar på bilder och det visade sig att den här frågan, var lätt som en plätt att fixa för Macen. Det var bara att beställa en Mac med matt skärm och bli drygt 500:- fattigare. Större skillnad var det faktiskt inte. 

Så nu väntar jag bara på att få lite besked om programvaror och då framförallt Lightroom och CS4. Lightroom har ju släppt en betaversion av LR3, men när släpps den färdiga versionen. Eftersom jag ändå tänkt uppgradera till den, så är ju detta inga problem. Ang CS4 så är det egentligen inte heller några problem, eftersom jag idag inte har programvaran utan endast CS3, vilket jag använder ganska lite.  Så jag inser att är det dags att byta från PC till Mac, är det perfekta läget just nu. Så de övriga kriterierna jag har för en dator, där det skiljer sig, ja där tar faktiskt Macen hem pluspoängen

och håll med om att designmässigt är ju Macen läcker 🙂 Lite fåfäng kan man väl få vara så här på lördag eftermiddag

VIlken härlig vårdag det var i Göteborg idag, så efter mitt förmiddagsbesök hos Mac Forum, promenerade jag hemåt och tittade till hur långt våren kommit i Göteborg.


Visst är det en liten bit kvar inna vintern helt släppt sitt grepp, men jag tycker faktiskt att det positiva med den här vintern är just den här tiden. Hur längesedan hade vi den här härliga brytningstiden mellan vinter och vår, den tiden på året, som jag nästan tycker bäst om. När man kan se hur människor börjar blomma upp igen och man kan nästan tro att dom krupit ur sitt vinteide.
Nu under de senaste åren, har ju våren bara dykt upp över en natt, utan den här härliga förvarningen, då man kan börja känna lukten av vår.  Åh, vad jag tycker det är underbart!

Slutligen, samtliga bilder i det här inlägget är tagna med min iphone, min stora kamera fick stanna hemma idag 🙂

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Mac eller Pc, del II

 1. Dalåker skriver:

  Man får väl säga grattis till ett förnuftigt val. Nu slipper du all skit som virus mm. Kanske att du klarar dig med lightroom? Jag saknar inget annat program det är outstanding tycker jag.
  MVH
  Håkan

 2. Per skriver:

  Ja, jag skulle nog också kunna tänka mig att testa Mac, så är de ju som sagt snygga också 😉
  Härliga vårvinterbilder, här dröjer det nog några veckor till innan det börjar likna nåt.
  /P

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s