Abisko dag 1


Så har jag då äntligen kommit fram och sitter utanför turiststationen i strålande sol och bloggar lite.

Resan upp var kanske i tuffaste laget, då jag klantat till det med bokningen av tågbiljetten och hade missat att boka liggvagn, så delade sittvagn med en norsk skolklass och dom var pigga hela natten och snattrade och pratade och hojtade.
Just det, min packning var också i mesta laget, och väskan kändes som den vägde ton, men som sagt, det är nästan glömt nu när jag sitter här. Direkt vi kom upp så slängde vi in packningen på turiststationen och tog en promenad. Självklart vandrade vi ner till Abiskojåkk och först så låg molnen tätt runt Abisko och det var grått.. men så efter en stund sprack molnen upp och solen tittade fram och gjorde att färgerna kom fram.. och vilka färger.. det brinner på fjället i alla nyanser av gul-orange.. med ett och annat litet inslag av grönt.. Här är vackert, så vackert och just nu känner jag bara en stor lycka över att äntligen vara här.. Tänk det tog 42 år att komma hit igen.. och kanske inte så mycket jag känner igen.. men vadå, vad gör det.. för nu är jag här och skall stanna här i en hel vecka.

Lite bilder från dagens lilla promenad blev det ocksåNi kanske kan förstå att jag gav upp ett glädjetjut när jag kom ner i Kanjonen.. ett skrik av lycka över glädjen och ynnesten att få vara en del av den fantastiska natur och dessa färger…
Efter den första lilla promenaden så återvände jag till turiststationen och intog min lunch, som var en fisksoppa som smakade gudomligt. Kaffet på maten, ja den kryddade jag med utsikten mot Noulja som ni ser överst här i inlägget.. Kan man ha det bättre.. nja.. jag kan iallafall inte komma på någonting just som slår det jag upplever precis just nu.

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Abisko dag 1

 1. Junitjej skriver:

  Vilken vacker natur!!!
  Sverige är verkligen ett vackert land. Vi kan skatta oss lyckliga som bor här.

 2. Johannes Glännman skriver:

  Jag säger bara en sak… JAG ÄR AVUNDSJUK 😀

  Hoppas du får en fin tid där uppe med härligt väder..

  mvh // johannes

 3. Ja, riktigt härligt måste det vara uppe i Abisko nu., en av dom finaste platserna i Sverige 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s