Fotoböcker

Har ni tänkt på detta,  på den analoga tiden  när man varit iväg på en resa, då efter hemkomsten tillkom arbetet med alla bilder man tagit under resan. Iallafall gjorde det så för mig. När jag hämtade ut bilderna efter framkallningen, så inköptes även ett rejält fotoalbum, som skulle räcka för alla bilder. Jag brukade även försöka skriva en liten reseberättelse, eller ibland klistra in reseprogrammet i albumet. Detta för att jag skulle ha ett minne från resan, att kunna plocka fram längre fram för att minnas dagarna på resande fot.

Idag, i den digitala världen, så är det väl ofta så att våra bilder hamnar i datorn, några framkallar vi kanske, men större delen av bilderna stannar kvar i datorn. Ibland sätter vi oss ner och bläddrar igenom bilderna på datorn. Detta gäller iallafall mig.

På senare år har det blivit populärt att göra fotoböcker dock. Något som jag inte gjort ännu, men tänkt många gånger att testa.  Det är ju faktiskt den moderna varianten av våra gamla fotoalbum.

Nu är det iallafall dags,  och igår satt jag större delen av dagen och tillverkade en fotobok med bilder från Abisko. Jag har länge tänkt göra detta och då på ett speciellt tema. Nu äntligen blev det av. Jag valde CEWE fotobok som beställs hos Japan Photo och jag kunde välja att få boken hemskickad, eller hämta i butiken inne i Göteborg. Jag valde att hämta boken i butik, så får jag ju en anledning att åka in till stan och kanske när boken är hämtat i lugn och ro bläddra igenom den över ett glas vin på någon trevlig restaurang i närheten 🙂

Det var en hel del pillande och funderande innan det var dags att tillverka fotoboken. Bilder skulle väljas ut, storlek och kvalite på fotoboken bestämmas och så skulle jag också fundera igenom vad jag ville med min fotobok. Jag valde en fotobok, tryck på fotopapper och med hårda pärmar.  Den blev på 34 sidor och kostnaden totalt drygt 500:- . Det finns billigare varianter, men jag valde högre kvalité på pappret för att förhoppningsvis bilderna kommer bättre till sin rätt då. Hur det än är, den här boken skall ju finnas kvar länge och jag vill också kunna visa den för intresserade och det viktigaste är att bilderna kommer till sin rätt i tryck.

Det var som sagt lite jobb att få ihop boken och kanske skulle iallafall jag önskat lite mer förklaringar innan jag satte igång med boken, men som sagt det är jag.

Om någon vecka, skall förhoppningsvis boken vara klara, och jag väntar med spänning på att se resultatet. Blev den bra, vad har jag missat när jag gjorde boken. Blir den bra, så skall jag snart tillverka ytterligare en bok, för även om det var lite jobb, så är det ett roligt arbete, när jag väl fattade hur programvaran fungerade.

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Fotoböcker

  1. Junitjej skriver:

    Hoppas du kommer bli nöjd med din fotobok!

  2. Ping: Fotoboken, del II « Nikonetha's Weblog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s