Höstkväll vid Ersdalen på Hönö


I min reflektion över kvällens fototur, så börjar jag faktiskt med den sista bilden jag tog, innan mörkret började sänka sig över Ersdalen. För det var dit jag åkte i eftermiddag för en stund fotografering med ett gäng från Fotografiska Föreningen i Göteborg för en stund fotografering med solen sänkte sig i havet. Det var vad vi hoppades iallafall, men se solen, nja, den hade väl egna planer. Eller kan det vara så att den var lite blyg ikväll, för den smög sig ner bakom horisonten och syntes under tiden bara som en liten prick lång där borta vid horisontlinjen.


Så gänget som hade åkt ut, ja, vi hade väl nästan gett upp hoppet om några härliga kvällsbilder där bland klipporna och istället stod vi och pratade och fikade och huttrade. Det var nämligen ganska kyligt där ute och någon hade glömt sina vantar, en annan (jag själv) sin långkalsonger och ytterligare någon antagligen sin tjocka tröja.

Men så plötsligt började det hända något och helt innan du nästan hunnit blinka så stod vi där på rad.. och vad var det som hände.. jo himlen bestämde sig för att tycka lite synd om oss huttrande fotografer och visade upp ett spektrum av färger utan dess like, och färger som också reflekterade sig ner i vattnet. Så trots att jag själv saknade liv och rörelse i vattnet glömde snart av det och istället njöt jag av färgprakten. Jag som normalt har lite svårt för traditionella landskapsbilder på hav och himmel och dramatiskt färgad himmel gick igång rejält.

Resultatet.. blev det här

.. och det här..


och det här…

och så som slutkläm en lite kul bild.. Kan ni se de två strecken i bilden. Ni kanske undrar vad det är, det gjorde jag också först när jag fick upp bilden i datorn. men så kom jag på, det är en båt, med tända laternor som tuffade förbi medan jag med riktigt lång slutartid tog bilden och effekten blev de två strecken.

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Höstkväll vid Ersdalen på Hönö

 1. lotta leman skriver:

  Jaa du…helt OTROLIGA bilder!!Gör en bok till och sälj vettja!!

 2. Junitjej skriver:

  Underbara bilder! Vilken tur att ni inte gav upp hoppet om att fånga just dessa!

 3. Janne Helleberg skriver:

  Kanonfina bilder, det var en riktigt fin upplevelse där ute igår hoppas på fler sådana stunder.

  //Janne

 4. Gert Olsson skriver:

  Härliga färger du fick till i kustbandet!

 5. Jukka Lausmaa skriver:

  Härliga bilder, särskilt de fyra sista. Nu blev jag sugen på att åka till Hönö, det var ett tag sedan jag var där.
  /Jukka

 6. Mycket snygga bilde må jag säga 🙂 Härligt med kusten i olika skepnad. /Roland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s