Fotomässan – Stockholm


Sitter på tåget hem nu från Stockholm och skall försöka sammanfatta mina två dagar på mässan. Det har varit roliga dagar och jag har träffat många nya bekantskaper och även gamla vänner som kommit förbi och hejat och pratat en stund. Jag arbetade ju under dessa dagar i Naturfotoforums monter.

Vi hade även en bildutställning med på mässan. Samma utställning som vi hade i Vårgårda och även här under mässan fick vi mycket beröm för våra fina bilder.Faktum var att jag hörde en siffra igår kväll, mässan bestod totalt om ca 1 kilometer bilder. Så det var inte bara prylarna som stod i fokus, även om kommersen under de här dagarna var enorm.  Det shoppades och tittade och klämde på prylar, prylar, prylar och jag undrar hur många besökare som gick därifrån med någon ny kamerapryl.
Själv handlade jag bara en sak, nämligen en bok. Serkan Günes introducerade sin bok ”STOCKHOLM – sjön, skogen och skärgården” på mässan och jag passade på att införskaffa ett ex.

Så lite mer bilder från mässan och naturligtvis börjar jag bland NikonprylarnaNaturligtvis gjorde jag även små lovar runt Japanphotos monter för att se hur Mattias hade det och där pågick kommersen för fullt hela tiden.


På mässan pågick hela tiden också olika seminarier, som ex.vis Lightroom 3 och Photoshop för naturfotografer, bägge mycket välbesökta. Franz Lanting visade bilder, likaså Brutus Östling och Morten Krogvold. Hans föredrag stannade jag naturligtvis till och lyssnade på en stund.

Ja, just det, jag gjorde scoppet på mässan. Jag kan med denna bild visa att nästa generation fotografer redan är fullfjädrade.. För denna unga dam, gick omkring på mässan och hade full koll på sin utrustning, när hon dokumenterade besöket på sitt högst personliga sätt.

Men var det bara mässan jag hann under dessa dagar i Stockholm.. Nejdå, jag hann ju även med kvällar på stan och både fredag och lördag kväll, så landade vi på Big Ben, där vi åt och drack gott.
Fredag kväll dock, hamnade jag om inte i 7:e himlen, men dock högt ovanför Stockholms takåsar, då vi avslutade kvällen i Skybaren på Skatteskrapan

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fotomässan – Stockholm

 1. Gunilla Falk skriver:

  Du verkar ha haft en intressant helg, bilden på lilltjejen är bara för bra.

 2. Micke Sundberg skriver:

  Jättekul att se bilderna. Tack för att du delade bilderna med oss 🙂

 3. Kaisa skriver:

  Lilltjejen heter Ella! 🙂

 4. Kaisa skriver:

  Det gjorde absolut ingenting! =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s