Inspirerande naturfotografer

Det är fredag eftermiddag mot kvällning och veckans slit och stress är över. Den här stunden på veckan tycker iallafall jag är bland den bästa stunden. Helgen ligger så nymornad framför mig och den här helgen finns egentligen ingenting särskilt inplanerat mer än lite julklappsköp imorgon. Iallafall, det är skönt då att hälla upp ett glas vin, sätta sig en stund framför datorn och kanske slösurfa lite.

Det gjorde jag och tittade runt på lite bloggar jag följer. Sålunda hamnade jag på Patrik Larssons blogg där han nämnde några naturfotografer som inspirerade honom och ett namn var helt nytt för mig, nämligen Bård Løken Så jag klickade upp sidan och där blev jag sittande. I lugn och ro, sippande på mitt glas vin, lät jag hans bilder sakta rulla fram på min skärm.. Det blev en njutningsstund, en stund där veckans stress rann av mig och istället infann sig lugnet medan jag njöt och lät mig inspireras av dessa bilder.

Jag inser att jag allt för sällan tar mig den här tiden att just bara i lugn och ro, njuta av duktiga inspirerande naturfotografer. Kanske är det så att vi även bland bilder blivit för mycket konsumenter istället för betraktare och njutare? Kanske är det så att när man surfar runt för mycket på alla dessa sajter där man skall titta och kommentera bilder, så glömmer man att bara njuta och se bilden, se helheten istället för att leta felen.. Se det du ser, istället för att börja plocka isär bilden.. Eller också bara svepa förbi den…

Att utvecklas som fotograf, handlar ju också väldigt mycket om att just betrakta andras bilder.. ta till sig det man ser, lägga huvudet kanske lite på sned och verkligen ta in bilden.. inte bara svepa förbi till nästa och nästa och nästa..  utan som sagt stanna upp, inspireras och lära.

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s