Midvinternattens köld är sträng


Utomhus har det var kallt länge nu och jag börjar fundera på hur länge. Iallafall över en månad och håller kylan i sig, så kommer det gamla året och det nya att frysa ihop. Min mor, som var duktig på den gamla Bondepraktikan, hade antagligen kunnat säga vad detta betyder, hon var expert på att rabbla vad alla vädertyper vid vissa tider på året skulle komma att betyda. Tyvärr kommer jag ju inte ihåg alla ramsor hon brukade dra, där hon citerade den.

Iallafall så här med 2 dagar kvar av 2010 och jag har arbetat färdigt för i år så börjar det bli dags att reflektera lite över året som varit. Mitt fotografiska år, har jag ju redan redovisat, nu tänkte jag som omväxling bli lite personlig. Någonting jag väldigt sällan är i min blogg. För hur det än är, jag är såpass gammal, så jag inte riktigt känner för att lämna ut mig i min blogg, utan lever någonstans kvar i den gamla världen, då man skrev dagbok och den var man rädd om. Man hade ett hänglås på den, och nyckeln ja, den gömde man väl. Iof, kan jag väl erkänna nu, efter nästan 50 år, att jag visste var mina systrar gömt nycklarna till deras dagböcker och brukade leta upp dessa och smygläsa. Vet ni vad jag tror, dom gjorde antagligen likadant med mina dagböcker, dom läste dessa i smyg, men vadå, det hörde ju liksom till.

Faktum är, att jag har kvar mina gamla dagböcker, jag skrev faktiskt dagbok enda upp till någon gång i början av 1980, även om de sista åren var små snabbt nerklottrade kortfattade rader.

Däremot kommer jag ihåg en historia jag skrev om, när mina äldre systrar hade fest. Själv var jag 11 år och förstod väl inte så mycket. Men jag har beskrivit hur killarna försvann ut en stund, för att komma in någon halvtimma senare och som jag skriver ”dom var så konstiga”. När jag läste om den här festen ett antal år senare, då skrattade jag gott, för jag insåg, vad dom gjort, dom hade haft med sig mellanöl och sprit, smugit ut och druckit för att sedan komma tillbaka rejält onykta.. ja, ja.. så oskyldig var jag när jag 11 år, att detta förstod jag inte då utan inte förrän jag ett antal år senare som  vuxen, när jag i ett anfall av nostalgi sat och läste mina gamla dagböcker.

Men, men, nu skulle ju inte detta inlägg handla om mina gamla dagböcker, utom om året som gått, och ja, det har varit ett bra år. Det finns ju inget år som är perfekt och det är kanske tur det, men det här har varit ett bra år. Mycket av det jag bestämt mig för har jag genomfört, som t. ex. jag började ju träna igen, och vilken kick det blev. Även om jag inte hållt i träningen hela året har det ändå varit ett år med mycket rörelse. Promenader, frisk luft, träningspass på gymmet och en jäkla annamma, som jag saknat på väldigt länge.

Jag har fått uppleva härliga stunder med fina vänner, stunder som värmer och  ger mersmak.

Det har också varit ett år, där jag haft ansvar för projekt och där jag agerat på ett helt nytt sätt. Jag har inte drivit mig själv att ha kontroll över allt, på bekostnad av stämning i gruppen, utan vågat släppa och delegera och att tiga är ibland att faktiskt ta ledningen. Jag har insett att jag faktiskt vågat ”ligga lågt” och tack vare detta har resultatet blivit så mycket bättre. detta har varit en ny och nyttig upptäckt.  Jag har medvetet försökt att hålla en mer lågmäld profil i vissa viktiga situationer, istället för att höras, bara för att jag ska. Låta andra tala i känsliga situationer och detta har känts väldigt bra.

Kanske är det så, att med ålderns rätt, ja, ja.. jag är ju inte 30 längre, så bryr jag mig inte lika mycket och tänk, det är också väldigt skönt. Jag vet vem jag är, med både för- och nackdelar och so what.. det är jag.

Under hösten har jag fått tuffa besked, som väl påverkat mig en del, men jag inser, det är beslut jag inte kan råda över, eller påverka, så då hjälper det inte att diskutera, agera, stånga mig blodig.. utan istället se tiden an.

Dessa besked, kanske iof gör, att jag känner att 2011, är mer än ett oskrivet blad, där jag kanske inte riktigt har möjlighet att fylla bladen precis som jag själv vill, men som sagt, det jag kan påverka, det tänker jag påverka, det jag inte kan påverka, det tänker jag inte ligga vaken och grubbla över. För fyller ändå inte bladen, det gör bara bladen än mer svåra att fylla med något positivt.

Så kära vänner som läser det här.

Jag önskar er alla ett riktigt Gott slut på det gamla året, som väl nu så sakteliga börjar gå mot sitt slut, så tar vi sats mot ett nytt spännande år, nämligen 2011.

Ja, just det, har jag något nyårslöfte.

Så här är det, jag har ett nyårslöfte som jag gav för ett antal år sedan, och det har jag hållt sedan dess.. och det nyårslöfte var:

JAG KOMMER ALDRIG MER ATT AVGE ETT NYÅRSLÖFTE!!

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Midvinternattens köld är sträng

 1. Tomas Gillberg skriver:

  Hoppas du får ett jättebra år på alla sätt och vis.
  Ser fram emot att se dina bilder som alltid.

  Är du/ni på väg uppåt för att plåta eller liknande så bara säg till. Hänger gärna på och ett stopp i Munkedal genererar alltid kaffe å fika 🙂

  Ha en riktigt bra nyårsafton och ett riktigt gott nytt år
  Mvh Tomas

 2. Svenåke Forsberg skriver:

  Du är en väldigt duktig skrivare, fotograf och medmänniska. Jätte roligt att läsa dina tankar och funderingar.

  Kan bara önska dig detsamma ETT UNDERBART NYTT ÅR 2011..
  Kramar från mig
  Mvh Svenåke ”Foppa” Forsberg

 3. evalena skriver:

  Gott Nytt År Agnetha
  Kram Eva-Lena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s