Tidsperspektiv

 

Har ni tänkt på en sak, tid är någonting som är svårt att mäta. Ikväll sitter vi här och kanske förbannar vintern och snön, längtar tillbaka till då det var varmt och säger för oss själva.. ”det var ju inte så längesedan solen värmde, jag gick runt i short och livet lekte”. Kanske är nästa mening ni tänker, ”vad trött jag är på snön och kylan och vad långt det är till sommaren”… Stopp, börja räkna på fingrarna och inse, det är antagligen ungefär lika längesedan ni gick i shorts, som när ni kommer göra det igen.

När jag i förra veckan satt och funderade över hur 2010 varit så kunde jag bara konstatera, så fort det här året gott. Men, går inte varje år egentligen inte lika fort. Är det så att ju längre tiden går, ju mer upplever vi att tiden rusar iväg?

När du börjar din semester så ser du framför dig 4 låååånga härliga veckor. Så när dessa 4 veckor gått, då visade det sig, att det här veckorna inte var låååååånga, dom var superkorta. Var dom verkligen det? Var dom egentligen inte, lika långa som alla arbetsveckor, men, vi behandlar tid så olika. Eller, vi upplever tiden så olika, för sanningen är ju den om du tar dig tid att lyssna på klockan. Den slår exakt likadant hela tiden. 1 sekund är en sekund, varken mer eller mindre, inte en på vintern i -10 grader går den långsammare, än under sommaren i +25 grader. Just det, den fungerar inte som grytan på spisen, som kokar mer ju varmare plattan är. Tiden, den bara tickar, tickar, tickar.. i exakt samma takt hela tiden.

Så nästa gång du längtar och trängtar efter någonting väldigt mycket, som verkar vara en evighet tills det kommer att hända. Räckna på fingrarna hur lång tid och sedan, räkna bakåt och fundera vad du gjorde då.. så kanske inte det där du längtar efter känns så långt borta ändå….

Så mina vänner, våren är inte långt borta, hav tröst, ta på er vantarna, ta sats och pulsa genom snön.. snart blommar vitsipporna igen och tills dess, njut av vintern för den är härlig

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s