Simultankapacitet

Tänkte jag att jag skulle försöka mig på så här på måndag. Ja, ha, tänker kanske någon av ordning, vad är det nu hon tänker försöka sig på.. Jo, så här måndag förmiddag, vecka 2 och alla helgdagar med vidhängande ledighet som varit de sista 2 veckorna är över. Idag känns det ju som nya arbetsåret börjar på riktigt. Inte en endaste liten röd dag förrän till påsk har vi att se fram mot. Påsken i år ju som är så sen, så sen. Inte förrän 23 april har vi påskafton.

Vad är det som gör att påsken då är såpass sen i år. Jo, tidpunkten av påsken styrs ju helt och hållet av två saker, nämligen vårdagjämningen och månen. Påskdagen infaller nämligen alltid (häng med nu) första söndagen efter första fullmånen efter vårdagjämningen… (hängde ni med). I år är just den första fullmånen efter 21 mars inte förrän 18 april, alltså nästan exakt så sent som påsken överhuvudtaget kan infalla.

Men nu skulle ju inte detta inlägg handla om påsk och vårdagjämning och fullmåne, utan om min sk simlutankapacitet.. För jag kan konstatera att min almenacka är ganska tom med små inplanerade upplevelser och utflykter. Enda inplanerade resan och utflykten är 4 dagar nere på Österlen i slutet av maj, men det är ju 4,5 månad dit så någonting måste jag väl hitta på innan dess, eller vad tycker ni.

Så det var detta jag tänkte klura lite på medan jag jobbar, för visst sjutton, kan jag klara två saker samtidigt, eller vad tror ni?

Två utflykter vill jag försöka hinna med i vår och det är en helg på Ramsvikslandet och så en helg i Söderåsens nationalpark.  Jag var ju nere i Söderåsens nationalpark för två år sedan och vill verkligen åka dit igen, men det gäller att försöka pricka helgen när bokskogen spricker upp och färgar hela Söderåsen i olika gröna nyanser.

Ramsvikslandet är väl nästanintill en obligatorisk resa vår och höst och varför ändra på traditionerna, så en helg däruppe känns väl nästan som ett måste, eller hur?

Så, så får det nog bli, en helg någon gång i mars på Ramsvikslandet och så om nu inte våren blir för sen, fira valborg o första mja i bokskogen på Söderåsen.

Låter det som ett bra förslag och någon som har lust att hänga med??

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Simultankapacitet

 1. AWe skriver:

  Är uppväxt i Kågeröd så Söderånen vet jag är mycket fin… Inte sämsta stället för en vårutflykt! :))
  Anders

 2. Johannes Glännman skriver:

  Jag som inte ens vet vad simultankapacitet betyder men jag gillade din förklaring av påsk, för med andra ord så infaller påsk ganska exakt i orrtupparnas häftigaste period så då kanske man kan få lite extra ledighet att utnyttja på bästa gömslesätt 🙂

  Söderåsen har jag aldrig varit vid men längtat i flera år. När ungefär ska du dit ? Passar det och du vill ha med en sådan häftig pöjk som mig så hänger jag gärna på 🙂

  mvh // Johannes

  • nikonetha skriver:

   Faktum är att jag tänkte på dig ang Söderåsen, men du kanske är fullt upptagen med dina orrar då, för tanken är att åka ner 30 april – 1 maj och har också haft lite småfunderingar på att starta en tråd på Naturfotoforum om detta, ifall fler vill hänga på.

 3. Eva skriver:

  Hej Agnetha!
  Jag var i Söderåsen förra våren, helgen innan vi sågs på Öland. Planerade redan då för en ny resa 2011. Kanske ses vi 😉
  /Eva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s