Ny kamera

Har jag skaffat mig idag, och lika bra att erkänna, den är inte köpt på mitt vanliga inköpsställe. Jag hade nämligen en kompis på besök från Stockholm och hon lurade med mig till Antikhallarna och det är väl lika bra att erkänna, att det var nog första gången jag var där. Vilka härliga gamla sköna lokaler, högt i tak, fantastiska paneler på väggarna och underbara fönster… Iallafall, i dessa lokaler hittade jag min nya kamera. Tyvärr saknade den manual, så får väl se när jag lär mig hur den fungerar och gör jag inte det, så ja, då får den stå i ett skåp och bara vara vacker.  Just det ett litet fordral var också med till kameran i pressad imiterad krokodilläder med precis samma sorts struktur, som en gammal portfölj min far hade.

Hmm, hur ser då kameran ut och kan väl erkänna, jag var inte märkestrogen, för detta är en Kodak, tillverkad någon gång i slutet på 40-talet.. och håll med om att den är vacker.

Som sagt, det blev några timmar på stan, där min kompis mötte upp mig på NK, innan vi drog vidare till Antikhallarna. Så medan jag sörplade lite på min kaffe latte han jag ta några bilder.. såklart…


Efter Antikhallarna drog vi oss upp mot Avenyn, med sikte på Konstmuseet.. Tänk, mitt i vintern, så finns det ändå de som väljer, eller skall vi säga inte har något annat val, än sitta på en uteservering och vem vet, kanske längta och drömma om varmare tider.

På konstmuseet, blev första anthalten utställningen med 2010 års  Hasselbladspristagare, Sophie Calle.. En härlig stund, där vi gick runt bland hennes bilder och berättelser. Det är hennes utställning ”True Stories” . Har ni inte sett den, kan jag varmt rekommendera utställningen.

Vi hann även med att åka upp till 5:e våningen för att under en stund studera Carl Larsson teckningar som illustrerade Victor Rydbergs Singoalla.

Vilken tur, att man lite då och då får besök av vänner från andra städer. Vänner, som vill se och upptäcka intressanta saker i ens egna hemstad. Muséebesök, utställningar, eller annat intressant, som man många gånger glömmer av, just för det finns där precis runt hörnet och man ser skyltar om detta dagligen på spårvagnar, på lyktstolpar, eller genom annonser i dagspressen. Tänker allt som oftast, det där skall jag besöka eller se… men blir det av, nej väldigt ofta inte, just för man lallar på i invanda spår här hemma, där även helgerna, ofta är nästan lika inrutade som veckorna.

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Ny kamera

 1. Dalåker skriver:

  Gillar reportaget och blir sugen på utställningen!
  Ha en skön helg.
  /Håkan

 2. Anki Hammar skriver:

  Vilken underbar kamera!!

 3. Anders Åberg skriver:

  Hajar du vilken skitbra bild du tog på kvinnan som snyter sig framför Calvin Klein annonsen, en riktig höjdare…bara så du vet.
  Fin kamera också, jag fick ärva ett par liknande efter min far, en av dom är en Zeiss med en finfin glasbit på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s