Måndagsmys….

Imorse ringde telefonen på jobbet och jag satt i en genomgång, så insåg, nej, jag kan inte svara. Jag såg ju att det var min kompis Patrik som ringde.

När klockan närmade sig fyra på eftermiddagen och jag kände mig äntligen ledig att slå honom en signal, då gjorde jag det och vilken tur.. För då hade han kommit på att han ville avsluta sin arbetsdag med en tur upp till Stålebo våtmarken i närheten av Nääs.. För en gång skull funderade jag inte så mycket, jag blev bara lite avis och så insåg, men vadå, jag har bil, jag ligger bra till på jobbet och inte en vecka till med 10 timmars arbetsdag, nu får det vara nog. Nu vill jag gå hem i normal tid.. Så jag bestämde mig för att hänga på.. och tur var väl det..

Tänk er själva, börja arbetsveckan med att avsluta första arbetsdagen då termometern visar 17 grader, med en tur ut i skogen.. Sitta i godan ro, i tystnaden, vid sankmarken, titta på kniporna som leker i vassen, tjattrar, dyker och busar med varann.. Det kallar jag måndagsmys. Solen som bländar dig och värmer gott.. ingenting som stör, jobbet har man lämnat där det skall vara, nämligen på arbetsplatsen.. en stund kan man känna att man har all tid i världen.. Det mina vänner är ännu mer måndagsmys.. Njuta av de första vitsipporna som slagit ut, kräla runt med macrot i marken som luktar fuktig vårjord.. Det ni, det är ännu mer måndagsmys.. Blev det några bilder tro.. jodå, några blev det allt. men framförallt blev det en härligt avkopplande, avstressande måndagskvällPatrik kröp väl inte runt lika mycket som jag, han satt och spanade på kniporna

och jag, jag bara luktade på blommorna och mossan

.. och försökte fånga en och annan knipa på bild jag med


Medan solen sakta började gå ner och fick fjolårets eklöv att börja glöda

och det var dags att dra oss tillbaka till bilarna, men första lite test med kort skärpedjup genom att avbilda den härlig mjuka mossbeklädda stengärdesgården.

Ja, just det, det höll jag ju på att glömma.. Jag träffade trädtrollet också 🙂

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Måndagsmys….

  1. naturbilden skriver:

    Hej!

    Det var många härliga vårbilder! Visst är det så att man vaknar upp ur någon slags vinterdvala – dammar av kameran och undrar om man har glömt allt man trodde att man kunde… Hehe! Idag gick jag runt i T-shirt!

    Trädtrollet var ju en snedkäftad krabat… Gillar muren också. Sipporna är bara härliga!

    🙂 Lasse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s