Mot Skåneland

Om en stund är det dags att sätta igång och packa kameraryggsäcken igen. Samla ihop sovsäck, liggunderlag och lånat tält och styra mot Skåneland.

Helgen skall nämligen tillbringas bland nyutsprucken bokskog nere i Skåneland och under två nätter skall jag tälta ute i naturen. Det här har jag längtat efter länge att få göra och förra helgen ute i Verleskogen, blev ju en liten generalrepetition av detta, även om tältet inte var med.  Det är nog mer än en kompis som ler glatt när dom läser detta, för tänk, när faan blir gammal verkar han nästan bli religiös, ett uttryck jag använt förr, men använder det igen.

Varför, jo hade någon för 10 år sedan sagt, att åk ut och campa, nja, då hade jag rynkat på näsan och tyckt. Det är alldeles för obekvämt, i tält finns ingen minibar, luftkonditioneringen är väl av det där mindre fungerande slaget  och var är roomservice när man bor i tält. Frukostbuffén vid tältet är inte lika omfattande som på 5-stjärniga hotell. Detta var ju iof före jag lärde känna Patrik B, som ju kan fixa till den mest fantastiska ”hotellfrukosten” även ute i skogen.

Men, som sagt, med stigande ålder och mer förstånd eller oförstånd, så har även jag insett, att det där med livskvalité nog fått en annan innebörd. Livskvalité är kanske inte roomservice, nystrukna lakan, en dignande frukostbuffé och minibar. Livskvalité kanske är någonting annat, nämligen fåglarnas kvittrande, frisk luft och tystnaden och lugnet ute i skogen. Livskvalité är nog mer en daggfräsch morgon, då man huttrar till lite när man med grus i ögonen tittar ut genom tältduken och kan konstatera att dagen börjar gry så sakta. Livskvalité är nog mer att få sitta och huttra lite medan man väntar på att vattnet skall koka på det medhavda lilla stormköket, med man balanserar på en sten och försöker breda  mackan med lite mjukost, eller när  solen gått ner och man kryper in i tältet och enda ljuspunkten är en blinkande ficklampa.. Det är då öronen börjar återfå sin perfekta hörsel och man hör hur det prasslar i löven och nattens ljud i naturen omsluter dig.

På den här resan får inte ens datorn följa med, så några direktrapporter från bacecamp blir svårt, även om jag inte kommer vara helt bortkopplad från ”verkligheten”. Iphonen kommer ju ligga och skava i fickan, men förhoppningsvis ganska tyst, men förhoppningsvis kommer istället mina minneskort till kameran bli välfyllda med spännande bilder från Skåneland istället..

Så tjipp, tjopp.. nu inträder några dagars nästan total internettystnad undertecknad.. Det ni….

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mot Skåneland

 1. Anki Hammar skriver:

  ha ett par riktigt härliga dagar och nätter, jag är riktigt avundsjuk. Håller med, detta är livskvalitet.
  kram anki

 2. Patrik skriver:

  Ha det riktigt härligt på resan, ser fram dina bilder.

  mvh
  Din personliga kock ute i naturen:)
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s