FFG:s jubileumsutställning – vernissage


Ikväll var det dags, efter ett fantastiskt jobb av vår jubileumskommité var det dags att slå upp portarna för vår utställningen. Naturligtvis skulle bandet klippas och utställningen högtidligt förklaras öppnad, men på en fotoutställning gör man självklart inte det med ett blågult band, eller blå-röd-vitt (det var ju Norges nationaldag idag) utan självklart var det med en filmrulle. Vernissagedeltagarna kunde sedan mingla runt under 1,5 timma, titta på bilder och prata fotografering. Det blev en välbesökt och trevlig vernissage, med många intresserade. Personligen tyckte jag nog just den historiska utställningen som den roligaste och mest spännande att studera. Alla dessa gamla foton i svartvitt, från bl.a. göteborgsmiljöer som inte längre finns. Där grävskopor och byggherrar fått härja fritt  och förstört gammal fin genuin göteborgsmiljö.

Trött som jag är efter kvällens vernissage, så låter jag bilderna få tala utan en ytterligare text. Och naturligtvis, som den stolte utställare jag är, så börjar jag med mina egna skärmar.

Avslutningsvis, återigen ett jättestort tack, till jubileumskommitén som gjort ett fantastiskt arbete och ett speciellt tack till Thomas af Ekenstam, som tog sig an och sammanställde den fantastiska historiska utställningen.
Till er som läser detta, passa på och kom förbi stadsbiblioteket och titta på alla bilder. Utställningen håller öppet fram till 23/5 och på söndag 13.30 är det bildvisning med Brutus Östling. Biljetter finns att köpa på utställningen så gå dit och köp för Brutus bildvisningar är alltid lika sevärda och underhållande.

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till FFG:s jubileumsutställning – vernissage

  1. Johannes Glännman skriver:

    Vad roligt att det blev så lyckat. Verkar ha varit en mycket variationsrik utställning…

    mvh // johannes

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s