Rytmen av ett sommarregn

Jag tycker om ljudet av ett sommarregn, ja ni vet det där stilla sommarregnet som kommer på kvällen, när mörkret sänkt sig över nejden. Det låter inte så mycket egentligen, jag är till och med osäker om det ens har någon rytm i sig.. Nej, det bara faller ner lugnt och fridfullt och det delar med sig av sitt lugn.

Ett sådant regn har vi här i stan ikväll,  så jag har öppnat sovrumsfönstret för att släppa in ljudet av det. Det låter inte så mycket, så jag får spetsa öronen, men det stänger ändå ute stadens ljud, för jag hör inga bilar nu, jag hör bara ljudet som bildas när regnet faller ner från skyn.

En hel del tycker antagligen jag är helknäpp som gillar det här ljudet, för det gör jag, jag älskar att sätta mig utomhus, under tak, kanske med ett glas vin, eller en kopp kaffe och lyssna, lyssna till regnet, känna hur det nästan helt omsluter mig, där jag sitter under tak helt skyddad. Det är liksom bara sommarregnet som kan ge mig den känslan av att sitta så innesluten i någonting.

Och när regnet slutat, visst är det härligt om man är på landet, att promenera ut barfora i det våta gräset. Låta vätan kittla så där härligt mellan tårna, känna lukten av jord och gräs,  den där speciella lukten, som bara finns nu på sommaren.. Kanske känna en liten svag nattbris som sveper förbi och lätt smeker dom bara benen.

Så nästa gång det regnar nu i sommar, stäng av musiken, eller TV:n och bara lyssna och se om ni kanske upplever detsamma
Så håll med om att ett sommarregn, är härligt, det där sommarregnet, som väl egentligen inte har någon speciell rytm, utan bara är någonting odefinerbart som lugnt faller ner från himlen.

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Rytmen av ett sommarregn

  1. Hanna skriver:

    Jag som har tak över min balkong, kan tycka om att sitta där ute när det regnar, invirad i en pläd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s