Dagen före….

… midsommarafton, så äntligen. Nu skulle jag för första gången sedan hösten 2004, kunna gå ut från jobbet, ta en liten promenad och voila, vara på Avenyn. Iof, allt är ju möjligt, så jag kan väl gå in till Avenyn varje dag när jag slutat mitt arbete ute i Sisjön. Men 1,5 mil promenad för detta, är kanske lite overkill, eller vad tycker ni.

Men igår, så arbetade jag i butiken på Skånegatan, och då passade det perfekt och dagen för midsommar var det också och Hanna min kompis hade inget särskilt för sig, så vi bestämde att ses.

Det var faktiskt inte så mycket folk på stan, kanske hade de flesta redan börjat fira sin midsommar, och redan gjort klart sina inköp och dragit från stan.. Tom med inne på systembolaget var inte köerna särskilt långa

En och annan satt iallafall antingen på gatan eller på uteserveringen


Så jag styrde stegen in på Hard Rock café för en lugn eftermiddag där med lite mat, några spritzer och span ut på Avenyn i väntan på Hanna. Dagens roligaste överraskning, var ändå att träffa en gammal god vän där. Var några år sedan vi sågs så blev en snabb uppdatering om våra liv idag och så fick jag ju chansen att klappa lite på en 12-veckors jättesöt  valp..
.. och tänk 10 min i 4, ja då passerade samma person, som i stort sett antagligen varje dag passerar förbi exakt vid den tiden. Iallafall gjorde han det för 10 år sedan, och 7 år sedan, och 5 år sedan och så även idag. Samma väska, samma kläder i stort sett. Vissa håller på sina rutiner. Vem det var, vill jag inte säga, men kul att se..

Hur kvällen blev, jodå, lugn, kul, mycket prat, mycket skratt. För det var ganska längesedan Hanna och jag sågs och när ölen, för nu hade jag gått över till, skvalpade rejält i magen, så lämnade vi Hard Rock och promenade sakta uppför Avenyn igen.

Olika sätt att ta sig fram på stan såg jag också under dagen. Iallafall en ny företeelse för mig..

och vem vet kanske dags att testa någon gång istället för det vanliga transportmedlet för mig, iallafall hem efter en kul kväll på stan. Idag fanns det många att välja på som ni kan se. Så den gamla ramsan ”Taxi var god dröj” gällde nog inte igår…

Så tillslut, efter en lång promenad, kom vi fram till The Stage och tänk då var det dags igen för en vätskekontroll, innan sista biten hem skall anträdas..


.. och tänk, nu kändes det helt ok, att hoppa på spårvagnen, eller nja, kanske inte hoppa på den.. snarare klättra ombord på den och ta mig hem.. och jag tror faktiskt att idag får bilen stå.. varför??.. Jo, det kan ni själva försöka räkna ut.. 🙂

Trevlig midsommar alla!

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Dagen före….

  1. Hanna skriver:

    Tack för igår, och glad midsommar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s