Macro i 7 sekmeter


.. Är nog inte det optimala. För sm jag berättade i förra inlägget här, så var vi ute på Amundön igår eftermiddag. Jag började min fotoeftermiddag med macrot påskruvat på kameran. Uppe på klipporna, med vinden som tog tag i kläderna och fick rejält spelrum, var det som sagt inte det helt optimala. Men skam den som ger sig, jag vandrade runt och letade efter små klippskrevor, dit vinden inte hade hittat och slängde mig ner, ok, kanske inte slängde mig ner på de hårda klipporna, utan snarare försiktigt kröp ner på marken och försökte fotografera, för hur är det nu dom säger, man måste anta utmaningar för att utvecklas.. hmm.. om det var så utvecklande vet jag inte egentligen.. men kul var det .

Först försökte jag mig på blommorna som stod där stolta och vackra, men ack så lätta för vindarna att hitta. Små lila blommot, som nästan påminde om minilupiner, iallafall innan jag lekt med dom lite i Lightroom.Efter en liten stund, satte jag mig upp på klipporna, kliade mig i huvudet, kollade runt lite för jag hade insett, det här funkar nog inte.. Vi får ge oss på markkrypande små växter istället.


Tills jag hittade en liten plätt med mjuk, skön mossa och då slängde jag mig ner, grävde ner mig i den härligt luktande mossan och lekte med macrot en stund till.. hmm.. jodå, vinden, letade upp oss, har jag kanske någon speciell lukt som gör det där förädiska vindpustarna extra attraherade av var någonstans jag har grävt ner mig.. men ok, några till bilder blev det innan jag gav upp..eller förresten jag gav inte upp, jag bytte till vågorna, som ni kan läsa om i förra inlägget.

Så som avslutning lite luftiga, vindkänsliga små microväxter…


Håll med om att macro är kul

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s