17 timmar

…. på resande fot blev det i tisdags, men 17 intensiva, intressanta och inspirerande timmar.  Kl 07.15, eller rättare sagt, kl 06.45 ca, körde vi ombord på färjan till Danmark. En härlig, varm morgon, med strålande sol.. och under två timmar skulle vi vara på böljande den blå. Som idag faktiskt var blå. Två grabbar och en tant skulle göra en tur till Danmark och närmare bestämt Århus för att besöka HTH-butiken där på studiebesök. Men som sagt, först var det ju två timmar på snabbfärjan till Fredrikshamn. Klart kameran var med, för vad skall man göra under dessa två timmar, mer än käka lite frukost, stå ute på däck och njuta av solen och så självklart fotografera lite.


och som ni kan konstatera, jag slängde i mig min frukost ganska fort, för innan vi ens hunnit passera Göteborgs hamn, var jag ute på däck för att få frisk luft, eller kan det vara morgonciggen som kanske hägrade??


De som känner mig väl, nickar nog jakande, det var ciggen med kaffet som var drivkraften och inte möjligheten att fånga Göteborgs hamninlopp.. där Älvsborgs Fästning ligger som ett ack så välkänt landmärke.


Ja, just det, Vinga passerade vi naturligtvis också, men tyvärr, dom som bestämde på Stenafärjan den här dagen, dom hade stängt av möjligheten att försöka fotografera detta på ett bra sätt.. hmm..

Ja, just det, jag hann med en vända nere i shoppen också på båten, men tyvärr mitt favoritmärke av whisky saknades naturligtvis på hyllan.

Väl framme i Fredrikshamn, blev det två timmars körning ner till Århus, där tack och lov det inte var jag som satt vid ratten, för då hade det antagligen tagit 3 timmar istället.

Resten av dagen, ägnades åt studiebesöket och det var spännande att gå runt i deras showroom och titta på hur dom presenterade HTH:s olika köksmiljöer och bad. Det kan inte hjälpas, danskarna är så mycket bättre än oss på design. Det har jag iof alltid tyckt, vad du än studerar, smycken arkitektur, eller kläder

jag kommer t. ex. ihåg när jag för snart 20 år sedan besökte en bostadsutställning, där svenska, norska, finska och danska arkitekter fått möjlighet att rita var sitt kvarter. Gissa vilka som var mest innovativa, jo, naturligtvis danska. 8 år i smyckebranschen har fått mig att  hålla fast vid detta.

Nej, jag skall inte trötta ut er med en massa bilder på köksmiljöer nu.. däremot kan jag väl visa en bild som bevis för att solen sken även i Danmark.

Hemresan då, blev det inga bilder på solnedgången över Skagerack. Nopp, det blev det inte, för jag var för trött, fylld av intryck och så hittade jag inte bästa fotopunkten på båten.. Så den bilden får jag ta en annan gång…

Sttrax efter 23.00 på kvällen, ja då körde vi av färjan, för vi var nästan sist på och nästan sist av. Varför, jo, vi skulle ju handla lite gott vin och öl i Fredrikshamn.

Skål på er!

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s