Sista semesterveckan


Är snart över och den sista veckan tillbringade jag i Falkenberg med min äldsta kompis och delar av hennes familj. Vi var 4 vuxna och tre barn som under några dagar levde tillsammans i deras hus några 100 m från Skrea strand.  Det blev några sköna, slappa dagar, där de stora besluten var: skall vi gå till stranden och bada på förmiddagen eller eftermiddagen.. med andra ord.. härliga ganska så overksamma dagar. Det var varmt, soligt så tom jag tog på mig bikinin och låg i solen och plaskade runt i vattnet och det flera gånger tom.

Jag som inte är så van att ha en hel familj omkring med barn som stojjar, leker, bråkar, gnäller, njöt faktiskt i fulla drag, trots att min kompis ibland kanske var lite orolig att jag skulle tycka det var jobbigt.. men icke.. barn är härliga speciellt när dom inte sover, men ok, när lugnet lade sig på kvällen och vi vuxna satt och spelade spel och drack lite vin, var det också skönt.

Så mycket fotograferande blev det kanske inte, även om jag hade en det storstilade planer på att gå upp tidigt någon morgon, eller åka iväg till någon strand i solnedgången och fotografera.. hmm.. varför inte undrar ni kanske, jo kvällsfotograferingen fick sträcka sig till Skrea strand, för det där vinglaset när vi lagade middagen omkullkastade längre utflykter.. men vadå, även Skrea strand har sin tjusning på kvällen. Fast det är klart, jag föredrar kanske kvällsfotografering med mindre människor på stranden.
Men vadå, det var ändå skönt att en stund vara där nere på kvällen, vandra runt i den finkorniga sanden och njuta av lite solnedgång och härligt kvällsljus
En liten utflykt hann vi med, mitt på dagen, min kompis och jag åkte ner till Steninge och tog en promenad  vid Stensjöstrand, men där var det macrot som åkte fram… och återigen lite blåklockor som jag försökte fånga på bild


och så ett försök med lite rallarros… hmm…

Slutligen så var det så att jag hade en idé när jag var där nere. Jag skulle fotografera min kompis barnbarn. Tanken var god, för med mitt tele, så kunde jag ju enkelt fånga barnen när dom lekte och förhoppningsvis få en massa härliga bilder på barnen.. hmm.. tji fick jag.. numera är jag en stor beundrare av alla barnfotografer för deras tålamod, förmåga att få barn att vara stilla de sekunder som behövs för att fånga dom.. För säg så här, 90 % av mina bilder, ja dom blev ganska suddiga. Men ok, några blev väl ok, så dessa fick föräldrarna av mig, men publiceras inte här.

Nu är det arbete på måndag igen, men det känns helt ok faktiskt efter 3 härliga och innehållsrika semesterveckor, där sista veckan i Falkenberg blev en perfekt avslutning på ledigheten.

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Sista semesterveckan

  1. Alltid lika inspirerande att titta på dina fina bilder! Glad att jag hittade din blogg!
    Allt gott!
    Ingela

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s