En liten gåva

.. kan för en del betyda valet mellan liv och död. Idag är det fredag och många av oss, står kanske just nu i stystemkök, eller drar runt matvagnen inne på någon matmarknad och några av oss beställler kanske in sin första öl på After worken. Några av oss laddar också inför helgens kräftskiva.

Har ni tänkt på en sak, genom att kanske ta steget ur den där systemkön och ställa tillbaka vinflaskan ni tänkte ta till helgen, eller avstå från after work ölen, eller kanske stoppa tillbaka chipspåsen, drickorna och godiset, eller äta några kräftor mindre på kräftskivan. Ja, då får ni nog en 100-lapp över. Den 100-lappen, den kan faktiskt betyda skillnaden mellan just liv och död för ett barn som svälter.

Har vi inte råd med detta, jo, visst har vi det. Kan vi inte avstå från detta, som vi kanske tycker kryddan på fredagskvällen, jo visst kan vi det, för den där kryddan, den kan vi nog sätta på fredagskvällen utan dessa små tilltugg och dricka. Istället som sagt, kan vi skicka dessa pengar till barn som svälter.

Själv, så är inne på min andra ”vita vecka” inget vin, inget godis, igen onödig mat och tänk, byxorna sitter lite lättare runt midjan och jag mår bättre.

Samtidigt så kanske jag räddar åtminstone något barn, för precis nu så far 500:- genom cyberrymden och landar förhoppningsvis snart hos Läkare utan gränser.

Vad säger du, antar du utmaningen?

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till En liten gåva

  1. patrik skriver:

    bra initiativ, läkare utan gränser är helt otroliga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s