Andra advent


Men ingen vinter och ingen snö i sikte, däremot friska vindar, grå himmel och väta. Så när SMS-signalen gjorde sig hörd från min telefon imorse och det visade sig vara ett litet erbjudande om en fotoutflykt, tvekade jag en stund. Men så insåg jag, att det är nog precis det jag behöver, lite frisk luft, röra på mig och vadå, kameran kan väl få följa med. Jag kom också på 5 min innan jag stack, att det kanske är på tiden att jag börjar lära mig använda kamerans Live-wiev, men insåg när jag stod där nere att 5 min i kamerans brukshandsvisning, kanske är lite för kort tid för att fatta hur jag arbetar med Live-wieven. Däremot insåg jag fördelen med att komponera med den påslagen, så det kommer jag fortsätta med .

Det blev en lite tur med några fotokompisar till Kviberg och en promenad ner till Säveån.  Jag fastnade direkt för ett stort träd som låg brutalt omkullblåst nere vid åns strand.

Vi insåg, att så mycket mer att fotografer fanns det kanske inte här, så vi drog snabbt vidare mot Jonsered och Kåhög för att stanna till vid ett annat ställe av Säveån och ja, det blev återigen vattenbilder och ganska många sådana.. Jag får väl förklara mitt eviga vattenfotograferande med att jag är född i fiskarnas tecken.Men ok dårå, det blev något mer footgraferat än vatten en styck bild på svampar också

Ja, just det, jag avslutade naturligtvis med lite vattenbilder och här kommer två identiska kompositioner, men den ena i svartvitt och den andra i färg.


Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Andra advent

  1. Gert Olsson skriver:

    Den svartvita en klar favorit. Är ju perfekt väder för bildskapande!

  2. Hanna skriver:

    Håller med Gert – den svarvita är fin!
    Hoppas du njutit av andra advent. Vi får försöka klämma in en träff innan jul tycker jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s