Julklappsstress.. eller kanske inte, för jag hade faktiskt ganska bra koll på vad jag skulle handla när jag idag kom på att, hjälp, det är dags att slänga sig ut i julhandeln och göra en insats…

Jag blev egentligen lite förvånad att det inte var mer folk på stan än det var, för inte kunde jag väl ändå haft så tur så jag lyckades pricka in den exakta timman när inga andra handlade? För det var ungefär så lång tid det tog för mig att göra mina inköp. Nej, ingen nytt rekord, men däremot tangering av tiden från något tidigare år 🙂

Jag kommer definitivt inte här och nu berätta exakt vilka affärer jag var i, för vem vet, mottagarna av mina julklappar kanske är här inne och smygläser, men så mycket kan jag iallafall avslöja, att jag steg av vid Kungsportsplatsen, för att börja min vandring ner mot köphetsens Mekka, nämligen Nordstan.


och som ni kan se av bilden nedan, var det faktiskt inte så farligt med folk.. tack och lov.

Jag vill också i dessa tider av julhysteri och köphysteri påminna om att alla har det inte så bra. Glöm inte av dessa och öppna era plånböcker även för dem!

Det blev en stund rundvandring i Nordstan, och jag vågade mig också in på Åhléns ett litet ögonblick, men det här varuhuset gör mig galen. För vad möts du av när du stiger in där, jo, en doft av alla de parfymdofter som finns.. så för mig, var det att rusa igenom och hoppas jag inte skulle drabbas av nysningsanfall, rinnande ögon och en total huvudvärk. Hur sjutton tänker man här på Åhléns, att låta denna parfymdoft så totalt ta över den viktigaste delen av ett varuhus, nämligen entréplanet. Där får ni faktiskt börja tänka om, för alla parfymallergiker och astmatiker måste ha ett rent h-vete om dom vågar sticka in sin näsa i ert varuhus i Nordstan.

Så var då alla julklappsinköp klara, så när som ett, så jag tog upp min mobil och ringde tomten på hans hemliga nummer och undrade. Har jag varit tillräckligt snäll i år och får jag köpa en julklapp till mig själv? Tänk, jag fick efter lite hummande och harlklade ett glasklart ja.. så jag begav mig till Japanphoto för att botanisera bland deras spännande utbyt.

Nå, vad blev det tro? Jo, en telekonverter

Så lite spridda bilder från dagens julklappsdag på stan innan jag går över till dagens nästa höjdpunkt 🙂Nå, så vad gjorde jag då, när julklappsinköpen var klara.


Självklart, jag drog mig bort mot Kungstorget och 7:ans ölhall, och jag kan garantera, jag var inte ensam att fatta detta beslut. Stället var fullt av folk och gissa vilka jag träffade så fort jag steg in. Några som jag kände igen och slog mig ner och pratade med. Senast var itidgt i våras så jag insåg, att det är allt för sällan jag tar mig tid att strosa runt på stan en lördag.


Sedan är det bara att inse, att ibland är det ganska skönt att vi ännu inte drabbats av samma vinter som förra året, för fortfarande kan man sätta sig utomhus, ta en öl och titta på folk utan att behöva frysa och som ni kanske kan notera, som den landskapsfotograf jag är, försöker jag alltid placera någonting intressant i förgrunden. Fast kanske bör förgrunden inte vara för dominerande, eller vad säger ni?

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Julklappsstress

 1. Junitjej skriver:

  Min gubbe måste ha blivit glad av att du köpte julklapp till dig själv!

 2. Jörgen skriver:

  Jag kan meddela att det inte bara är Åhléns i Nordstan som har parfymavdelningen precis vid entrén. Alla Åhléns-varuhus som jag varit i i Sverige har det på samma sätt. Stora varuhuset i Stockholm, i Jönköping (2 varuhus), i Vetlanda. Överallt!

  • nikonetha skriver:

   Vilket ju är fullkomligt förkastligt, men å andra sidan, NK här i Gbg har likadant, men ingen tung parfymdoft över den avdelningen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s