Närgången


Påskafton, april och visst är det aprilväder nu. För imorse när jag tittade ut, ja, då var marken tänkt av ett litet täcke av snö. Men ändå, det så lockande ut, för solen lysten från en blå himmel.  Så när sms:et från kompisen kom att han var på G till Säveån, så hängde jag snabbt på. Det blev att snabbfixa kaffe, slänga ner den nyinköpta chokladkakan i ryggsäcken . Dom nya, dyra kängorna åkte också på, för det det var invigningsdags.

Det blev en lite avkortad version av förra helgens vandring utefter Säveån och med tanke på att vinden var ganska isande, så var vi betydligt mer ensamma när vi vandrade utefter strandkanten än senast.

Målet var naturligtvis blåsipporna igen, fast jag anade att dom nog var lite ledsna efter snön och kylan, men vadå, nånting skulle jag förhoppningsvis hitta. Det blev att skruva på macrot och även konverten den här gången och försöka krypa, nära, nära..  och leka lite.

Skärpan kanske inte riktigt hamnade där den skulle, för dom stackars blåsipporna som vågade visa sig, darrade lätt i kylan och vinden, eller var det kanske av blyghet för min närgångenhet.Jag hittade någonting lite större, som låg utslängd bland blåsipporna, och naturligtvis måste även detta dokumenteras.. En styck macronörd

och titta, ett stativhuvud kan användas till mycket. Det kan även bli det perfekta lilla kaffebordet med lite fantasi

Men jag tröttnade ganska snart på att stå i upprätt ställning, så snart var jag nere i marknivå och krälade igen.


Och tänk på vägen tillbaka till bilen så såg jag den, årets första utslagna vitsippa. Där lyste den så vackert vit i backen.

Och med tanke på dagens lersim i blåsippsbacken, så var det nog tur att tvättstugan var bokad, för det var en allt annat än ren undertecknad som kom hem idag, men vadå, det var det värt.

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Närgången

 1. Nähä vad fusk. En vitsippa. Nu måste jag snart åka tillbaka till mitt sippeställe och kolla om de kommit där också 🙂

  Vad är det för kängor du köpt ?

  Mvh // Johannes

  • nikonetha skriver:

   Märket heter Crispi, en lite lättare känga med gortexmembran. Dom var riktigt sköna och kommer förhoppningsvis passa under vår-sommar-höst

 2. Äh, glömde ju… Första bilden bäst enligt mig. Helskön faktiskt 🙂

  Mvh // Johannes

 3. Anna Ulmestrand skriver:

  Mumma för ögat! Förstabilden har jag ju redan fått tjuvkika på och .. japp – jag gillar den lika mycket idag med!!:-) Ja de övriga med, men den sticker verkligen ut på flera sätt.
  ( Ps Tack för tipset om Telekonverter)
  Vill önska dig en härlig helg
  Mvh Anna

 4. Edwin Sahlin skriver:

  Fina bilder! Min favorit är nog bild nm 1, den har något speciellt, vet inte riktigt vad, men det dova ljuset och oskärpan gör den intressant för ögat..Bra fotat! 🙂
  //Edwin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s