Dagens lunch

Jag kanske skall börja med att lova, att den här bloggen skall inte ändra skepnad från en fotoblogg till en matblogg, men ibland är det roligt att skriva om annat än mitt fotograferande. Vilket jag ju också gör ibland, som ex.vis idag.

Anledningen till det här blogginlägget, var att när jag gjort klart min lunchtallrik idag, så tyckte jag den så så vacker ut, med sina gröna och röda färger. Det fick mig att vilja hugga in på en direkt och njuta – men jag tänkte också skriva varför just jag, tillverkar en sådan tallrik full av nyttigheter. Jag som är drottningen av skärpmat på jobbet.

Men att vara drottning av skräpmat på arbetstid, har väl tyvärr satt sina spår. Jag har senaste tiden insett att jag ofta är trött efter lunchen, jag har liksom ingen riktig energi att jobba. Jag vill egentligen bara lägga mig på soffan och vila . På samma sätt har en  del av intiativförmågan på kvällarna försvunnit, det är så mycket skönare att idga soffliggarlivet än det rörliga livet. Så jag har bl.a. tittat på vad jag äter och börjat ändra mina matvanor för en tid. Just för att se om det kommer ge mig tillbaka den där energin som gör att man inte klarar att ligga still, utan det börjar spritta och krypa i benen och dom liksom lever sitt egna liv, och vill springa iväg någonstans. Se om det också gör att hjärnan också börjar leva sitt egna liv och producerar spännande idéer om ting man kan hitta på.

Så under den här veckan har jag mjukstartat, med mycket frukt, mycket grönt, allt hemlagat och smakrikt. Inget godis, inga feta såser, inga kakor och siste men inte minst, inget godis på en vecka.

Ja, just det, efter mitt sista kamerainköp, så kan det kanske vara bra, att börja vara lite sparsam med plånbokens innehåll och inte slita ut kreditkortet, utan även låta det få vila lite.. Så inga köpluncher av 70:-/dag utan en liten köttbit från affären, grönsaker direkt från grönsaksdisken och voila jag halverar i ett litet nafs med matkonto, iallafall vad gäller luncherna. Ja, just det istället för sötdricka, så kan jag lova, vatten direkt från kranen smakar gudomligt till en sådan här lunchtallrik.

Om det här kommer att funka, det vet jag inte ännu, men så mycket kan jag säga, att den här lördagen är första gången på ett bra tag, då jag inte klarar av idga soffliggarlivet, utan jag måste göra något, så kylskåpet är redan färdigrensat, disken avklarad, köttfärssmeten färdigblandad och även frysen är nästan färdiggenomgången och det trots att jag var ute igår kväll, och lade huvudet på kudden först vid ett-tiden på natten och jag funderar på att ta en omväg på ca 1,5 km för att köpa ett paket cigarettet 🙂

Avslutningsvis receptet på dagens lunch är, hemmagjord hamburgare kryddad med lite lök, salt o peppar, chili och lite youghurt, samt en blandad sallad toppad med lite balmanisvinäger – mums!

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s