Första morgonen hos Smålomen

Uj, uj, uj.. det här var inte riktigt klokt egentligen, men kl 02.00, ja ni läser rätt, kl 02.00 ringde klockan och jag masade mig upp ur sängen. Drog snabbt på mig kläderna och likt en zoombie från någon annan planet hasade mig ut i köket och satte på kaffet. Kl 03.00 skulle vi nämligen träffas vid parkeringen till ingången till Knuthöjdsmossens naturreservat för att promenera ut på mossen och hitta någonstans och sätta upp våra gömseln.

Fast redan igår kväll tog vi oss en rektur ut på mossen för att försöka lokalisera i vilka gölar det fanns smålom-familjer. Det var nämligen fortfarande förbjudet att gå av från spångarna med kl 00.00 inatt släppte detta förbud för säsongen. Det har helt enkelt blivit för mycket folk som vandrar ut på mossen och utanför spångarna och därför stör det häckande paren. Därför infördes detta förbudet för några år sedan.

Ledare för denn kurs var ju Jan Gustafsson och han tillhandahöll gömslen för oss. Det var blött, man kan väl säga att det var väldigt blött, så det var lite svårt att hitta optimala ställen att sätta upp våra gömslen, men så tillslut satt vi alla där, väl kamoflerade och med fotoutrustning, kaffe och myggmedel på en armslängds avstånd. För just det, igår kväll, hade mossen varit helt myggfri, men inte imorse. Det hade väl gått ut något allmänt upprop till alla myggot i nejden.. ”hallå, hallå idag får vi storfrämmande på mossen och mycket mat kommer serveras – Nikonetha är på plats”

Vi hade hitta ett ställ där en smålom familj höll till, men det blev en lång väntan innan dom behagade komma glidande ut på vattnet från sina gömställen inne bland allt gräs.

Så under tiden,försökte jag finslipa att jobba med live-wiev kolla inställningar och testa exponeringar för att när det blev skarpt läge, ja då skall allt sitta där.

Det blev några bilder på den underbara dimman som svepte in över mossen i den arla morgonen

Så tillslut kom dom ut, familjen smålom


Lite blyga var dom allt, för snart simmade de in i det skyddande gräset igen.


Men så kom hon ut på andra sidan med sin lilla unga och poserade så vackert för oss.


Efter de här timmarna på mossen, ja, då var det ganska skönt att komma tillbaka till vandrarhemmet och krypa ner under täcket och sova några timmar. Så nu mina vänner, nu är jag pigg igen 🙂

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s