Var är fåglarna


Imorse var det dags igen, fast nu hade vi bestämt lite sovmorgon, så klockan ringde inte förrän kl 03.00.  Jag vaknade riktigt pigg och utvilad, kanske till skillnad mot resten av gänget, men tyvärr har jag åkt på någon förkylning, så igår kväll tvingades jag avstå från fotografering och istället bädda ner mig med en kopp te. Så jag hade i princip sovit sedan kl 18.00 kvällen innan, men ett litet avbrot kl 23.00 på kvällen då jag var uppe och äntligen kände mig lite hungrig. Återigen är det bevisat, det bästa mot en annalkande influensa, det är att sova.

Vi installerade oss i våra gömslen vid samma lilla sjö som igår morse, eftersom vi ju visste att där fanns det fågel. Medan vi väntade på att lugnet efter vår ankomst skulle återkomma och fåglarna våga komma fram så passade jag på att fotografera lite landskap. Det var en fantastisk morgon, så egentligen borde jag väl inte suttit i mitt gömsle utan istället varit ute och vandrat på mossen med vidvinkeln på. Men vadå, det funkar ju att fotografera landskap med ett tele också – förhoppningsvis.

Det var som sagt en fantastisk morgon, med dimman som låg över mossen och solen som började gå upp och färga molnen alldeles rosa på himlen. Även vattnet i de små gölarna färgades av den speglingarna från molnen och träden speglade sig vackert i vattnet de med.


Så här fortsatte det, fåglarna lyste med sin frånvaro och jag tog än och annan landskapsbild medan jag väntade. Smålom kom flygande över den lilla sjön, men tyvärr lyckades jag aldrig fånga någon flygande fågel på bild. Den som var närmast, var nog den som svepte över precis ovanför mitt gömsle så det nästan rörde sig av vinddraget och jag kunde höra vingslagen där innifrån.

Så här såg gömslena ut där vi satt, faktiskt riktigt bekvämt, även om marken under iallafall mitt gömsle kunde valts med lite större omsorg, för det var blött, så när jag reste mig upp därifrån kunde man undra vad jag gjort där inne, för jag var blöt i baken, rejält blöt :-), men som sagt, bekvämt satt man trots allt och det viktigaste på en armslängds avstånd, som kameran och kaffetermosen. Maten hade jag i fickan för gjorde det enkelt för mig och hade bara med mig några bars ut i skogen.


Som sagt, det blev mer landskapsbilder den här morgonenImorgon bitti skall jag faktiskt skippa gömslet och istället ge mig ut på vandring på spångarna för att kunna vara lite friare i mitt fotograferande och förhoppningsvis blir det en lika vacker morgon imorgon bitti som idag.

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Var är fåglarna

 1. Eva skriver:

  Det ser härligt ut Agnetha. Sitter och läser din blogg på tunnelbanan på väg till arbetet. Nu känns riktigt jobbigt att behöva arbeta 😉 Vill mycket hellre vara ute och njuta av naturen.
  /Eva

 2. Linda skriver:

  Fast du inte fick se några fåglar har du fått till underbart vackra vy bilder

 3. stenmoberg skriver:

  Även om fåglarne inte behagade att förgylla dagen, så blev det en hel del ”John Bauer” bilder. Shot On. \\Sten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s