Nästan hemma igen..


Så nu har jag nästan kommit hem, efter 33 mils körning. Tack vare att jag skulle köra ensam idag, så avstod jag från morgonens fotografering då jag insåg, det skulle inte hinnas med någon vila innan jag satte mig i bilen för dessa dryga mil hem igen. Så det blev sovmorgon, vilket kanske var synd (eller tur) för resten av kursdeltagarna hade haft en fantastisk morgon, med mycket härliga bilder på smålomen.

Däremot var jag ute igår kväll. Det var en lika fin kväll igen. Vi har verkligen haft tur med vädret de här 4 dagarna, för vad jag förstått så har det enda riktigt rejäla regnovädret kommit när vi legat och sovit allihopa eller suttit inne och haft teori.
Igår kväll skippade vi gömslena för att vara lite mer flexibla och vandrade runt på egen hand. Marie, Peter och jag stannade först till vid en liten sjö och stod där lätt dolda bakom tallruskor och fotograferade först en smålom och sedan två stycken. För under tiden vi stod där, kom en av fåglarna in för landning, men tyvärr, hann jag inte med. Eller rättare sagt, jag har helt enkelt inte kunskapen att klara av att fotografera flygande fågel. Så detta blir det att träna på.

Jag insåg ju också att som sagt, min utrustning räcker väl inte riktigt till för den här sortens fotografering, men det gäller att försöka göra det bästa av det och med 36 milj pixlar i kameran, kan man ju alltid beskära 🙂 Så tyvärr, dessa bilder skall väl endast ses här i bloggen.. Ytterligare en lite sak jag upptäckt, är att klockan i kameran nog är lite felinställd. Den verkar gå ca ett halvt dygn fel, för alla bilder tagna imorse har fel datum, medan alla kvällsbilder fått rätt datum. Så imorgon blir det att in och gräva i menyn och kolla maunalen.Efter ett tag bestämde sig bägge fåglarna att det nog var dags att lämna den lilla sjön och gjorde ”take off” posen och flög iväg tätt över mitt huvud.

Jag beslutade mig för att yta ställe och vandrade iväg utefter spången för att hitta en egen liten plätt att stå vid och försöka fotografera och efter en liten stunds vandring i kvällningen hittade jag en hona med sin unge som simmade lugn och stilla i en av sjöarnaDet var som sagt en fantastisk kväll med otroliga molnformationer på himlen som speglade ner i de små sjöarna. Så kanske skulle jag tidigare ha gått över till landskapsfotograferingen istället för att det sista jag gjorde, ganska trött, inse att jag måste bara få med mig en bild hem på detta skådespel.

Hur var då kursen, jo det var har varit roliga och lärorika dagar. Jag kanske skall sluta muttra mitt mantra ”Jag är ingen fågelfotograf” fast som sagt, det är bara att inse vill jag fortsätta med detta kräver det en rejäl investering i ett riktigt rejält och bra tele. En investering jag kanske inte riktigt känner jag är beredd att göra.

Däremot tror jag det är både nyttigt och intressant att pröva på någonting annat inom fotografering än det man kanske brukar göra. Det öppna nya dimensioner och idéer till den vanliga fotograferingen. Så de här dagarna har känts väldigt, väldigt lärorika och intressanta.

Jag kommer definitivt ge mig ut igen och försöka fotografera fågel, men som sagt, väl medveten om en begränsningen min utrustning ändock har. Fast å andra sidan, det kan också vara en spännande och givande utmaning och inte en begränsning, bara man bestämmer sig för att det är en utmaning.

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Nästan hemma igen..

 1. Per skriver:

  Tycker du fick fina bilder på tjärnen och de första lombilderna. Men det är nog som du säger ska man ha fågelbilder med en fullformatare så är det nog minst 400 mm som gäller. Å andra sidan så tycker jag nog att landskapsbilder med fågeln som en detalj är nog så bra.

  • nikonetha skriver:

   Kul att du säger så, för jag bestämde mig redan när jag åkte upp, att eftersom jag inte har längre brännvidd än 400 mm 70-200 + exterder (vilket inte ger otpimal skärpa) så ville jag försöka satsa på fågel i landskapet. Det går inte att komma ifrån, jag är landskapsfotograf och att kombinera detta får bli fågel i landskapet vilket jag nog känner känns bra

 2. Jörgen skriver:

  Vilken jäkla bra bild, den första här. Speglingen i vattnet och de mörka träden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s