Dagens……

  • Dagens diskriminerade
  • Dagens säkerhetskontrollerade
  • Dagens goda samarit
  • Dagens amatör

Tänker jag utse mig själv till idag… och varför

Jo…

Dagens diskriminering
Det började på Landvetter, jag kom dit i god tid, checkade in i lugn och ro, även om det tog lite tid, för tänk min väska, var lite för bred för att klara av dom vanliga banden, utan fick åka specialband, men huvudsaken var ju trots att allt dom tog med den och att dom inte började diskutera mitt handbagage. För det hade inte klarat än närmare granskning, varken viktmässigt eller storleksmässigt.. tror jag…
Därefter promerade jag i lugn och ro igenom säkerhetskontrollen utan ett endaste litet pip, eller blink eller nåt. Promenerade fram till baren och beställde en kopp kaffe, ett glas juice och en chokladboll (för vem vågar kalla en chokladboll någonting annat än just chokladboll).
Så frågade jag lite försynt, var finns det ett rökrum/rökbås här på inrikes? Tyvärr svarade kvinnan, på inrikes finns inte detta, endast på utrikes.. hmm.. då började jag fundera. Det är helt ok, att servera alkohol, trots all skit just alkohol kan förorsaka, men en bås för oss stackars förföljda och diskriminerade rökade, nej, se det kan man inte fixa. Iallafall inte om man flyger inrikes.. men ok, ok,, jag insåg, jag får väl vänta med en cigarett tills jag gör uppehåll på Arlanda, för promenera ut, och röka, för att sedan för andra gången inom loppet av kanske 15 min passera säkerhetskontrollen, det kändes ändå som lite overkill.. eller???

Dagens säkerhetskontrollerade
Hur blev jag då detta, jo, när jag landat på Arlanda på en av utrikesgaterna, och blivit forslad i sardinburk, modell flygplatsbuss till inrikes (terminal 4) då trodde jag, YES! Nu skall jag ha en cigarett… Tji fick jag, för si, även på Arlanda diskriminerad man oss inrikesflygande rökare, och inget litet rökbås eller rökrum fanns här heller.. Jag hade två val att göra, vandra över till terminal 5 och leta upp ett rökbås där, men detta skulle innebära en st säkerhetskontroll på vägen tillbaka eller helt sonika, följa med strömmen av ankommande och ut ur terminal 4 och i lugn o ro ställa mig där utanför dörrarna och blossa..men, men, detta skulle också medföra att jag skulle behöva passera en säkerhetskontroll in igen.. Ja, ja.. jag gick ut, jag gick in igen och hade inte lyckats samla på mig någonting, drickbart, pipande eller något som skulle kunna ge utslag i kontrollen. Så som sagt, jag är rejält kontrollerad idag, och fram till för en timma sedan, totalt avsaknad av något drickbart, eller pipande eller annat oidentifierbart föremål, som man inte gillar i dessa kontroller.

Dagens goda samarit
Jo, när jag landat på Kiruna flygplats, mitt bagade anlänt, det supertunga, breda som inte gick att transportera på ett vanligt rullband. Så begav jag mig till biluthyrningsdisken för att hämta upp veckans hyrbil. Då när jag stod där och blev kontrollerad, dock bara körkort och kreditkort.. Dök en kille upp som frågade hur man kommer till Abisko.. Så jag erbjöd honom skjuts i min bil och vi hade en tjättetrevlig timma under körningen från Flygplatsen, via systembolaget i Kiruna och till Abisko.

Dagens amatör

Jag har gjort det igen, förra gången var för 5 och ett halvt år sedan.. men vad har jag gjort, jo, glömt ladda batteriet till kameran. För självklart stack Jens och jag ut ganska snart efter jag anlänt för att reka lite och vi tog bilen över till Norska gränsen, och en bit in, utan att hitta någonting lockande att fotografera. Vädret var inte det bästa, ljuset var sådär, och när vi hittade motiven var kanske inte riktigt förgrunden den bästa. För jag vill inte ha norska sommarstugor, vindkraftverk, eller snöstängsel som förgrund.. ja, ja.. jag vet jag är kräsen ibland.

Vi hamnade tillslut nästan där vi började vårt rekande nämligen vi Pakketjåka och jag började kämpa med kompositioner och vinden. För det blåste och det blåste rejält.

Nå, vad hände, jo batteriet började blinka och jag inser, jag är nästintill batteritorsk.. Detta mina vänner har inte hänt på länge, länge, så vi får väl hoppas det dröjer minst 5 år innan nästa gång..
Blev det några bilder då??

Nja, några blev det, men vinden var tuff och ljuset och dagens resa började kännas i kroppen.. men ok, ok.. några kommer här
Som ni kan se, det har kommit snö härupp på fjälltopparna, så därför är det sovdags nu, för imorgon hoppas jag på härliga bilder av fjälltoppar i pudersnö

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s