Bokmässan Göteborg 2012

Nu är den över och kl 17.00 idag, stängdes portarna på Mässan för årets bokmässa. 4 dagar har den varit som vanligt och redan i torsdags kvällså fick jag min första känning av hur helgen kommer att bli. Då träffade jag mina vnner för lite middag på Hotell Park Avenue hotell. Oj, det var folk där och att försöka lämna bordet för att gå ut och ta en cigarett efter maten, det blev en stor utmaning. Baren på Park, ja där kunde man väl stå med någon checklista över kändissverige och bocka av, för vart man vände sig var det ansikten man kände igen.

Jag kan väl förstå den stackars taxichauffören vars taxi jag försökte få efter han släppt av sin senaste körning och han bad mig ta nästa taxi istället. För att köra Björn Ranelid, ja, då kan man kanske behöva en liten paus och vila sina öron en stund. Då var kanske inte drömkunderna, tre glada tjejer som skulle i taxin och snattra den korta resan hem till mig.

jag gjorde ju första mässbesöket redan på fredagen, men det har jag redan skrivit om. Fredag kväll däremot, ja, då blev jag ompysslad och bjuden på middag av Isabell o Josephine, medan vi alla tre tittade på vänner och skrattade i soffan. Klart roligare än att kanske vara ute på någon flashig restaurang och äta små förskrämda matbitar upplagda på ett konstfullt sätt och döpta till konstiga namn.

Ja, ja, vi kanske skulle slängt och lagt oss lite tidigare, men vadå, vi orkade upp på lördag morgon och jag körde in tjejerna till hotellet för en stilla frukost med sina föräldrar. Själv kopplade jag av en stund innan det var dags igen, att ge sig ner till mässan och igår, lördag, ja, då var det ännu mer folk där än under fredagen. Så jag irrade runt, lätt förvirrade bland alla montrar och stannade till vid olika montrar för att lyssna på författarintervjuer


Böcker fanns det som sagt i massor


och människor överallt


Så kanske inte så konstigt om även en och annan utställare blir trött


Så tillslut insåg jag, nu får det räcka och jag drog mig undan till baren på hotellet och ett välbehövligt glas vin


Efter en liten powernapp hemma på soffan så började nästa utmaning för oss. Jag drog tillbaka ner till hotellet och vi skulle finna ett bord för 5 personer någonstans i närheten.. Det slutade på Hard rock café, där väl egentligen bokmässan i år började redan på onsdag kväll för min del.

Jodå, Isabell, Josephine o jag hann med några avsnitt av Vänner innan våra ögonlock föll ihop och vi somnade gott. För söndag, ja då gällde den sista utmaningen, där väl iof jag inte var så involverad. Men tjejerna skulle packa ihop sina prylar och få med sig allt.. Om dom glömde något, Ja, Josephine insåg när vi kom ner till föräldrarnas bil att ojdå, jackan hänger kvar hemma hos mig.. Så vad göra, jo naturligtvis en ytterligare vända hem och tillbaka till Park Avenue hotell och nu med jackan som bagage.

Det kanske är tur att det bara är Bokmässa i Göteborg en gång om året för idag, har jag bara vilat på soffan, ätit lite glass och choklad och vägrat göra något annat.

 

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s