Kvällstur på stan


Igår var det dags för en liten kvällstur på stan, som faktiskt blev betydligt längre än vad jag planerat från början, men så kan det bli.

Vi arrangerade med Fotografiska Föreningen Göteborg en träff på Hasselblads center för att se utställningen med årets Hasselbladspristagare Paul Graham. Jag hade tyvärr inte hunnit kolla vem han var eller vad utställningen skulle handla om, så det var med nyfikna och helt opåverkade ögon jag steg in på utställningen. Det blev en skön upplevelse för utställningen bestod av två kollektioner. dels A1 – The Great North Road och så The Present. A1 var bilder tagna 1981 från en av Storbritanniens största vägar där Paul graham rest längst vägen och fotograferat. Det var härliga, sköna, kärleksfullt skildrade miljöer och porträtt på människor. Jag förälskade mig direkt i bilderna, de kändes så enkla, så rena, och så kluriga, att du var tittade på dom flera ggr och varje gång upptäckte du någonting nytt.

Den andra kollektionen var från New York Citys gator, som visade på STORA bilder, upphängda endast ca 10 cm från golvet. Annorlunda, men ack så intressant. Bilderna hängde två och två och fotografen hade förklarat att han varit ute och fotograferat bilder med bara några sekunders mellanrum och man kunde se förändringen i bilderna, men också här upptäckte man hela tiden små nya detaljer, händelser i bilderna för varje gång man tittade. Jag verkligen njöt och kände en härligt inspirerande känsla när jag gick där.


Naturligtvis hade jag slängt ner min egna kamera i väskan, men, men.. nu har jag slarvat igen, för vad tror ni blinkade, jo, batteriet.. hmm.. det fanns tyvärr inte mycket kvar där, men några bilder blev det allt.

Som spökena jag såg precis innan jag gick in till utställningen


Vi bestämde efter utställningen att avrunda kvällen med en öl på Bishop arms, så vi var några från klubben som slog oss ner för att prata liteDet är ju tyvärr så, att väldigt ofta på våra månadsmöten, hinner vi ju inte umgås riktigt och då är sådana här träffar med Fotoklubben så trevliga. Här hinner vi umgås, snacka, byta erfarenheter och bara tjöta foto och annat mellan himmel och jord.
Efter nån timme så skildes vi åt, och jag själv, kände att nej, kvällen är inte slut ännu, så jag började en liten vandrning nerför AvenynNu tog batteriet slut, och tur var kanske det, för nu hade jag kommit i höjd med Restaurang Lipp, så jag smet in där för ett glas vin och hamnade i samtal med lite filmfolk. Bl.a. två härliga ungdomar som precis börjat sina skådespelarkarriärer och vi hamnade i ett roligt samtal där vi satt med våra vinglas och prata i mun på varann..

Så det är väl lika bra att erkänna, det var mycket grus i ögonen imorse när jag försökte slå upp dom blågröna, men se det var det väl värt.. Det kostar ju på att ligga på topp… eller hur??

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s