En Göteborgsbrud i Stockholm


Så var det dags igen att äntra tåget mot Stockholm och den här gången stod bl.a. Fotomässan på agendan, men också så klart ett besök på Fotografiska.

Väl framme i Stockholm stod dock först ett jobbesök på agendan och när det var avklarat och min länge saknade pärm låg väl nerpackad i resväskan så var det dags för att snabbt checka in på hotellet och sedan mot Fotografiska.

På väg mot hotellet hann jag dock ta några bilder på tunnelbanan och man kan ju undra, är det verkligen så trisst att sitta där en fredag eftermiddag.Jag hade verkligen sett fram mot att få se Christer Strömholms utställning. Jag har ju genom åren sett en del av hans bilder och tyckt om dom, men nu skulle jag få se en rejäl samling. Jag blev inte besviken, tvärtom, det var en härlig stund när jag gick runt där och njöt att gångna fångade ögonblick, kärleksfullt tagna bilder på människor som kanske inte längre finns. Underbara barnbilder som grep tag i mig och gjorde att jag ville veta, var gör dessa barn idag. Har det gått bra för dom, vem vet, kanske någon av dessa barn idag är distinkta herrar som mår väl.

Efter Fotografiska så hade jag ju dagens utmaning, trapporna upp mot Söder och en hägrande öl eller två på Big Ben..


Vi var ett gött Naturfotoforum-gäng som samlades på Big Ben och det var rekord. 13 stycken var vi och tänk den här gången var jag inte ensam tjej, vi var 4 tjejer också som höjde snyggfaktorn vid det bordet rejält 🙂


Jag borde kanske ”tagit min mats ur skolan” lite tidigare än kl 01.30, för lördag morgon, ja, då kändes det lite hårt när klockan ringde och jag släpade mig ut till hotellfrukosten, men jodå, jag orkade pallra mig till Fotomässan och det blev en kul dag där.  Det var en gråtung och regnig dag och jag kunde naturligtvis inte låta bli att plocka upp kameran på tunnelbanan igen

Jag hann kanske inte pilla på så mycket prylar, eller rättare sagt, jag insåg jag är nog inte så intresserad längre att gå runt och snacka prylar. Istället började min dag på mässan med att jag lyssnade på föredrag av Tom Svensson. Han visade och berättade dels från sin resa nere i Sydafrika och de vita lejonen, men framförallt pratade han om den magabra tjuvjakten som pågår i Afrika. Där det med en fart man inte trodde var sann, våra stora djur snabbt håller på att försvinna. Noshörningen som jagas för sina horn och där tjuvjägarna tar till mer och mer raffinerade metoder för att inte bli upptäckta. Tänk, de söver de stackars noshörningar och tar fram motorsågen och sågar av hornen. Tänk er själva den smärta dessa djur måste uppleva när de vaknar och med halva huvudet bortsågat. Jag beundrar Toms arbete och engagemang för detta och jag hoppas  verkligen fler och fler får upp ögonen.. Men det är klart, det är ett arbete i motvind , då värdet på en fullvuxen noshörnings horn är värt ca 1,5 milj och någon minister i Vietnam uttalar sig att pulver från hornen botar cancer. Det vet vi ju alla det gör det inte och inte är det potenshöjande heller. Största nyttan gör hornen på Noshörningarna, dessa fanstastiska urtidsdjur som jag hoppas får en möjlighet att överleva.
Föredraget avslutades med auktion på en av Toms bilder och det var glädjande att buden steg till 5 000;- som oavorktat gick till WWF:s kamp mot tjuvjakten.

Efter lite lunch, nördsnack och trevliga möten, var det dags för dagens andra föredrag. Det var Patrik Larsson som talade om att fotografera landskap. Som vanligt, engagerande, entusiastiskt och med inlevelse. Det var så härligt att se att det var en rejäl samling som lyssnade.. ja, faktiskt tror jag publikrekord och utöver de fulla stolarna, så stod folk i mångdubbla rader runt scenen.

Annars var mässan precis som vanligt, prylar och prylar vart man tittade och folk som klämde och kände och frågade


Dagen avslutades med en trevlig samling för på hotellet då vi var ett gäng som över ett glas eller två tjötade och nördade och skrattade. Sedan blev det en tur in till stan för några av oss och besök på Indisk restaurang någonstans på Söder där vi fortsatte våra samtal.. Det är bara att konstatera att vilka härliga vänner jag fått genom mitt fotograferande och det är bara att konstatera att inte nog med att vi är duktiga fotografer, ja, vi är också ett himla trevligt gäng.

Det blev en lugn kväll, (tack o lov) och nu på morgonen var det dags att vinka adjö till Stockholm för den här gången och jag får väl avsluta det här blogginlägg på samma sätt som jag började, men liksom tvärtom.. Vi avslutar med ett tomt spår på Stockholms central, minuterna innan mitt tåg rullade in på perrongen

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s