Vi hade tur med vädret

20121230-_DSC2095
Imorse, eller, ja, ja.. framåt 10.00 ringde mobilen och jag sov minsann fortfarande, så lätt yrvaken kollade jag displayen och tyckte jag läste, eller lite dimmigt såg namnet Patrik, så jag svarade med en harkling och började babbla på. Men hmm, det stämde inte riktigt på rösten, någonting var inte som jag trodde och mycket riktigt, efter sisådär 5 min, insåg jag, nej, det är inte Patrik, det är Peter och han försökte locka mig med en fotoutflykt. Vädret utanför skrek väl inte fotografering, men som sagt, fortfarande lätt förvirrad, fortfarande utan kaffe och då fungerar ju som alla vet, inte min hjärna. Så jag sa väl ett halvt ja ok då, jag kan behöva komma ut.
Men så en stund senare, och en rejäl mugg kaffe hade jag vaknat till liv, och Yippi, jag vill ut och fotografera. Himlen började se roligare ut, så när kl drog mot 11.45 då hystade jag in fotoutrustningen i bilen och drog mot mötesplatsen. Men se då, ja, då hade det börjat regna och värre blev det. När vi bestämt oss för Särö Västerskog, och vände bilen mot målen, ja, då fullkomligt vräkte regnet ner. Men här pratar vi två jätteoptimister så jag körde vidare. Jag visste ju också, att om nu regnet fortsätter, kan vi alltid ta en go fika och tjöta på Blomstermåla värdshus.

Men tänk, när vi svängde av från stora vägen, då som genom ett trollslag, slutade det regna och vi hade verkligen tur. För det blev en härlig eftermiddag därute vid havet och Särö Västerskog. Det var 10 år sedan jag var där senast, då mitt i sommaren så vandrade jag över klipporna och genom denna spännande skog. Nu, var det vinter, lite småkyligt, lite smågrått, men när vi väl kom fram till havet, då såg vi en lite strimma ljus.

Isflaken låg packade mot stranden och guppade fram och tillbaka i vågorna och bildade härliga linjer, men bara en liten bit ut var det öppet vatten.

20121230-_DSC2083
20121230-_DSC2099
Vad jag gillade med platsen var ju att bara jag vände mig om och gick några steg var jag inne i skogen. En skog som nästan kändes som en trollskog, med sina knotiga spännande träd och jag kan lova, både Peter och jag gick igång ordentligt. Jag kan nu hemkommen inte fatta varför jag inte varit här förut för här kände jag här finns allt, träden, havet, små vattensamlingar, spännande former, naturens egna härligt mustiga färger. Så följ med på en liten kavalkad av dagens bilder så kanske ni förstår vad jag menar och vi rörde oss egentligen över en väldigt liten yta.

20121230-_DSC2115
20121230-_DSC2109

20121230-_DSC2121
20121230-_DSC2124
20121230-_DSC2128
20121230-_DSC2140
Så har vi dagens sista bild innan det var dags att börja packa ihop och när mörkret började sänka sig över denna härliga plats, famla oss hemåt, för som sagt, det var första gången vi var här, men definitivt inte sista.
20121230-_DSC2145
Peter ville väl egentligen fortsätta att fotografera i mörkret och jag kan förstå honom, för medan vi vandrade på stigen hemåt, så såg vi motiv överallt så we will be back again. Ni som är nyfikna på min fotokompis Peter Ringsströms bilder från dagens fotoutflykt, ni hittar dessa här 

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Vi hade tur med vädret

 1. Patrik Larsson skriver:

  Agnetha jag tror minsann att du lyssnat lite på vad jag har pratat om genom åren 🙂

 2. Peter skriver:

  Tack för en fin dag vid havet. Fina bilder minsann. Sitter just nu och tankar över mina bilder, hoppas det finns några i klass med dina 🙂

  Kram
  Peter

 3. Eva skriver:

  Vad trevligt det ser det ut på Särö Västerskog. Hoppas att jag hinner med att besöka det under vårens besök i Göteborg.
  /Eva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s