Året 2012 i bilder

Jag brukar ju så här i slutet av året göra en liten sammanfattning av året och varför ändra på det. Så naturligtvis har jag även i år suttit och tittat igenom mina bilder och försökt välja en bild per månad. Men ganska tidigt i mitt urval insåg jag att mitt fotoår, nog varit ganska ojämnt för jag saknar tom bilder någon månad, och någon annan månad var valet väldigt, väldigt svårt. Så jag får väl ta och ändra litet i år och istället får det bli ett kollage bilder över året och i vissa fall några av mina fotografiska höjdpunkter.

Årets första riktigt fotoutflykt gick naturligtvis till Säveån. Ute var det kallt, men trots den knarrande snön så fanns solen där som gav hopp om att snart så, är det dags för lite dagsmeja och man kan börja ana att våren är på G.

20120204-_DSC3784

I mars blev det äntligen dags för mig att få komma till Öja och Landsort . Detta var en liten ö på östsidan av Sverige som jag längtat länge att få komma till och se. Vi hade kanske inte den optimala turen med vädret, men vadå, vi hade en härlig helg därute med långa vandringar ute på klipporna, frisk luft och många härliga skratt.
20120316-_DSC4676
Nu kommer vi till april och vi kan känna att våren är här. Traditionen säger ju att på Valborg hälsar vi våren välkommen, men se, jag har hittat ett nytt sätt att hälsa våren välkommen, nämligen en helg nere i Söderåsens nationalpark. Det var tredje gången jag besökte Söderåsen och Skäralidsravinen på våren och fick vara med om dess ankomst och därför har jag valt två bilder från ravinen som nog visar hur spännande det är att få komma hit precis när bokskogen börjar skifta färg från brun till grönt
Den första bilden togs första morgonen vi var där, och Bild nr 2 är nästa morgon. Det är ett fascinerande ställe, och är man där precis rätt tid, så kan man nästan stå och blicka ut över ravinen och se förändringen timme för timme.
20120427-_DSC6023
20120428-_DSC6071
Maj månad och det börjar nästan verka som jag håller på att få en ny tradition för den här månaden, nämligen Österlen. Jag var där nere i maj 2011 och hastigt och lustigt en dag på väg till jobbet insåg jag, jag måste åka dit igen. Så det var bara att boka rum därnere över Kristihimmelsfärdshelgen och sedan hålla tummarna för fint väder. Det funkade och Eva och jag fick en fantastisk långhelg därnere.

Även här kunde jag inte välja bild så det får bli två stycken. Nämligen från mina två absoluta favoritställen därnere. Först Brösarps backar en härlig majkväll, där jag gick runt i backarna och kunde se hur solen sakta, sakta sjunk ner bakom en av alla kullarna.

20120518-_DSC6827
Nästa morgon, ja, då satt jag bland Ramslöken vid Stenshuvud och åt min frukost och jag som inte är någon morgonmänniska, med ett sådan omgivning för min frukost, ja, då hoppar även jag lätt ur sängen kl 04.00 på morgonen.  Ja, det blir en tur ner till Österlen 2013 också, det är då helt säkert, för vem vill missa att några dagar få vandra runt bland gulvivorna i Brösarps backar, eller ligga på marken och känna den härliga doften från Ramslöken.

20120519-_DSC6948
Juni, äntligen kom den nya kameran, för det hade varit en lång väntan. Så jag får väl ta med bilden från första utflykten med den nya kameran och där stod jag i kvällningen vid Säveåns strand och slogs med myggen och inställningarna på kameran, men ok, nån bild blev det ändå tillslut.
20120628-_DSC0140
Juli och semestertider och iår bestämde jag mig för att åka upp till Knuthöjdsmossen några dagar och hastigt och lustigt hamnade jag på en fågelfotokurs. Så det blev en perfekt start på 3 veckors semester att sitta där vid gölarna tidiga mornar, tyst och stilla och vänta på smålommen. Men ok, visst blev det ändå några landskapsbilder från denna magiska plats.

20120716-_DSC0461
Augusti och slut på semestern så då fick det väl mest handla om jobb, jobb och jobb, för jag hade ju en veckas semester till som skulle förberedas och det var ju en vecka uppe i Abisko.

Så i början av september äntrade jag SAS-planet på Landvetter och efter en mellanlandning på Arlanda, så steg jag av ett plan några timmar senare uppe i Kiruna, som jag längtat till den här veckan. Jag insåg ju också att en veckas fotografering på egen hand med Anki och Jens som sällskap, men ingen workshop, det skulle bli en rejäl utmaning. Skulle min inspiration räcka och jodå, den räckte mer än väl. Det blev en skön vecka däruppe i trevligt sällskap många sköna samtal, härliga skratt, kliande i håret för att försöka lösa kompositioner, bilddiskussioner, skrönor om bästa bilden.. Ja, ni förstår, det blev en vecka jag kan leva på länge. Så naturligtvis får det bli mer än en bild häruppifrån också.

Först får det bli en bild från den artrika björkskogen, där Anki och jag slet och skrattade och trasslade in oss i all vegetation, för att tillslut helt utmattade ramla ihop och dricka kaffe och bara skratta och prata.

20120915-_DSC1244
Så måste naturligtvis också Abiskojokken vara med. För bara där vid jokkens branta kanter kan man ju tillbgringa en vecka med kameran. Motiven finns där överallt.

20120916-_DSC1313
Oktobers bild, får väl illustrera att visst sjutton behöver man inte åka bort för att fotografera. Ibland hittar man motiven precis utanför huset, nästan mitt inne i Göteborg. För det här var en söndagsmorgon, när den första riktiga frosten kommit under natten och jag skruvade snabbt på macrot på kameran och gick ut.

20121028-_DSC1647-2
November var väl egentligen enda fototuren, en nostalgimorgon i Bergum, där jag medan vi stod där och fotograferade den gamla ladan gick igång och berättade historier  från när jag växte upp här. Ok, kanske lite lagom kryddade, som en historia lätt kan bli när den får ligga till sig i minnets marinad.
20121110-_DSC1745
December gick tyvärr i förkylningen och influensans tecken, men tillslut kom jag äntligen ut och fotograferade och på årets näst sista dag, trotsade en kompis och jag regnet och åkte ner till Särö Västerskog några timmar. Det blev ju också lite av premiärfototur med den nya bilen, även om jag åkte iväg redan lördagen innan. Men den här turen ner till Särö Västerskog får ända bli en fototur, som jag känner blev det perfekta avslutet på det gamla året för det blev också en avstamp inför nästa år. För där nere mitt i kämpandet med hur jag bäst skulle försöka fånga den spännande naturen därute så bokade jag också resan för att träffa våren igen, nämligen en helg på Söderåsen och workshop med Patrik Larsson

20121230-_DSC2140

Så jag avslutar den här lilla återblicken med att önska er alla ett riktigt Gott Nytt År och hoppas vi kommer ses därute i naturen 2013. Mig kommer ni definitivt hitta där, för att få komma ut så här, nära eller på någon trevligt resa det har jag mer och mer insett är det livet jag verkligen mår bra av.

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Året 2012 i bilder

 1. Patrik Larsson skriver:

  Vilken fin sammanfattning av året och kul att vi ska ses igen till 2013 🙂
  Gott nytt år!

 2. Karin Björklund skriver:

  Fina bilder! Gott nytt år!

 3. Eva skriver:

  Bilderna avslöjar att 2012 var ett gott år 🙂
  Jag önskar dig ett minst lika gott 2013.
  /Eva

 4. Jani Rakkolainen skriver:

  Jättefina bilder från det gångna året, hoppas att det nya året blir minst lika bra 🙂
  Mvh Jani

 5. Hanna skriver:

  Vilket härligt kollage! Ditt 2012 var verkligen fyllt av små och större resor och äventyr. Så mycket skönhet du fångat i ovanstående bilder! Hoppas 2013 blir minst lika bra. Kram Hanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s