Dimmigt

20130105-_DSC2232

Idag var det dags för årets första fototur. Trots att det den här veckan är årets stressigaste jobbvecka för mig, så vaknade jag pigg och på G imorse.. Kan det kanske bero på att jag faktiskt släckte och kröp ner under täcket redan strax efter kl 22.00 igår kväll.

Tänk jag tom hörde av mig till Patrik imorse för att föreslå att vi skulle träffas en halvtimma tidigare än vi bestämt och jodå, jag var på plats först.. det ni 🙂

Målet för dagens fotografering var Säveån och vi gick utefter en del av ån, där jag faktiskt inte fotograferat tidigare. Vädret var dimmigt och stundtals på motorvägen mot Lerum så jag inte många meter framför mig.. men väl framme vid ån. Ja då fanns det iallafall ingen dimma där vi var. Den höll till på andra håll.

Fotostället kände jag var knepigt att hitta bra kompositioner. Det var mycket smågrenar, som stack in överallt, men det var bara att kämpa på och huvudsaken tyckte iallafall jag var att vi hade några härliga timmar där vi åkanten.

20130105-_DSC2156
20130105-_DSC2160
20130105-_DSC2166
20130105-_DSC2181
20130105-_DSC2217
När vi kom tillbaka till bilarna då låg dimman tät igen, så trots att jag egentligen var hungrig och faktiskt ganska trött, var jag bara tvungen att svänga ner till sjön Aspen för att se vad dimman kunde hitta på där. Hmm, jodå, jag såg bilden direkt.. dimman låg tät över sjön och gjorde bakgrunden alldeles blåvit där bakom piren, så jag rusade fram för att komponera och precis när jag tryckte av.. eller skall vi säga försökte, ja, då insåg, jaha.. batteriet är slut. Så tilbaka till bilen, byta batteri i kameran. Under tiden försvann min komposition för dimman bara försvann som bakgrunden till piren. Istället fick jag rikta kameran på en liten annan del av Aspen för att försöka mig på dagens dimbild. Det var nästan lite magi över min stund där vid Aspens strand, med dimman som svepte fram och tillbaka.

20130105-_DSC2248
20130105-_DSC2246
Så det här känns som en riktigt härlig början på 2013 och en rejäl lågoddsare är att jag kommer tillbringa lördagskvällen nöjd med mig själv under filten i soffan.

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Dimmigt

 1. sunnymisan skriver:

  Fina bilder i min smak, Agneta!

 2. P-O skriver:

  Härliga bilder. Gillar särskilt den sista. Dimma är underbart fotoväder.

 3. Peter skriver:

  Stående bilden i Säveån var fin liksom trädvdrket som släpar i vattnet. Kul att ni fick så fint fotoväder återigen. December verkar vara en supermånad för naturfoto.
  /Ptr

 4. saraedgren skriver:

  Riktigt fina bilder 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s