Jag är rik…..

20130112-_DSC2254

… kanske inte på pengar, men på så mycket annat. Det var iallafall den tanken som slog mig, när jag steg upp imorse och satt med min första mugg kaffe. För kl 09.00 imorse, så satte jag mig i bilen, lät Olle Ljungströms sköna texter  strömma ut ur högtalaren och styrde kosan mot Säveån i Stenkullen. Härligt tillfreds med det liv jag lever, steg jag ur bilen och hörde den brusande kraftfulla Säveån, forsa genom naturen. Visst kunde kanske vädret varit lite bättre, lite mer sol, men äsch, det gjorde inte så mycket att det var lite smågrått, för luften var där och lite lagom kyla, som bet så där alldeles lagom i kinderna och färgade dom lagom röda och friska. En härligt lagom färg, som inget smink i världen kan ge. Sedan att som sällskap ha två sköna vänner, så visst sjutton är man rik.

Det är bara att inse hur lyckligt lottad jag är, som har ett intresse som ger så mycket. För tänk att några timmar, trava runt vid åkanten, lyssna, titta, fundera, dricka kaffe, tjöta, andas och så mitt upp i allt detta, spänningen att kanske få till den där kompositionen. Det är bara att konstatera att fotografera är så mycket, mycket mer än bara den där korta lilla stunden med ögat i sökaren. Det är en totalupplevelse som bara finns där och där ibland själva bilden får bli det sekundära och den stilla lunken till platsen och utforskandet av det valda målet istället blir det primära.

Det är då, jag känner att tiden liksom står stilla, trots att den rör sig framåt som alltid, men i min lilla värld, då existerar den egentligen inte, mer än kanske när man ser hur ljuset ändrar sig. Fast idag i det nästintill obefintliga ljuset, fanns ju inte ens detta. Då märkte jag det kanske på att kaffet i termosen, sjönk i takt med tidens vandring.

20130112-_DSC2263
20130112-_DSC2268
20130112-_DSC2271
20130112-_DSC2285
Så precis innan hemgång, så upptäckte jag, vad konstigt, det flyter omkring en flodhäst i Säveån… eller… kanske inte???

20130112-_DSC2287
Det känns som mitt fotoår börjat riktigt bra. Med några små alldeles lagom avkopplande utflykter där jag får uppleva och må gott!

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Jag är rik…..

  1. Magnus Höög skriver:

    Fin text Agnetha. Bild #2 blev min favorit i den här skörden. God fortsättning på det nya fotoåret!

  2. Per skriver:

    Så fint beskrivet! Livet när det är som bäst…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s