När tröttheten tar överhanden

.. och man bara längtar efter våren, då gör man kanske lite galna ting.

Senaste tiden har jag varit trött, ni vet sådär trött så man tappar intiativförmågan och energin. Det hjälper liksom inte att lägga sig i tid på kvällen och sova, man är liksom lika trött när man vaknar, eller rättare sagt, man har inte orken att gå upp.

Man sitter och stirrar på samma papper, eller vad man nu pysslar med, utan att liksom orka ta tag i det man borde göra.

Ungefär så har jag känt mig ett tag och en och annan arbetskamrat har nog råkat lite illa ut på kuppen när dom stuckit in näsan på mitt rum.

Jag inser ju också att jag vid den här tiden på året, kanske betalar priset för att jag inte får någon riktigt avkoppling mellan jul och nyår, utan bara jobbar och jobbar. Visst jag har varit iväg någon weekend och haft kul, men det blir liksom ändå inte riktigt samma sak. Det där att stänga av jobbdatorn, tömma alla högar med papper på skrivbordet, stänga kontorsdörren och vinka hejdå till skrivbordet.

Så imorse när jag körde till jobbet och inte riktigt visste hur jag kört dit, då insåg jag, jag behöver vara ledig. Visst jag har en del ledighet inbokad i slutet av april och i maj, men det känns som en evighet tills dess.

Så när en arbetskamrat vid morgonfikat talade om för mig, att du behöver komma iväg, sitta uppkrupen i en soffa framför en brasa och kanske sippa på ett glas vin.. Ja, då visste jag direkt vad hon menade och jag såg direkt framför mig vilken soffa jag ville sitta och göra detta i.. nämligen soffan i sällskapsrummet på Abisko Turiststation, mitt ute i en vit fjällvärld… Så, på något konstigt sätt, kändes det som  min telefon alldeles själv ringde  upp bokningsnumret till turiststation och jag med en röst som jag inte längre styrde över, bokade några dagar uppe på Abisko turiststation.

Så mina vänner om 11 dagar sitter jag på tåget upp till Abisko, i 22 timmar skall jag rulla på räls genom Sverige, medan mörkret faller utanför tågfönstret. Släntra iväg till restaurangvagnen och käka lite middag, beställa lite vin och bara njuta av en veckas ledighet. Krypa ner i underslafen i sovvagnen och förhoppningsvis vakna upp i Norrland någonstans för vidare färd rakt in i den svenska vinterfjällvärlden.

Det skall bli så spännande att få se Abisko på vintern. Det har jag ju aldrig någonsin gjort förut, så en helt ny erfarenhet. Att dessutom äta gott, med underbara trerätters middagar, dignande frukostbord och härliga luncher, det är också något jag verkligen ser fram mot. Tänk att smyga ut på altanen och dricka mitt morgonkaffe och blicka ut över ett snörike

Ja, jag skall krypa upp i den där soffan första kvällen och bara njuta av att vara tillbaka.. Hmm, om nu någon vågat ta min plats i soffhörnet, lär den personen snabbt få flytta på sig.

Sedan får det bli några dagar däruppe i snön, jag, mina kamera och mina alldeles egna tankar. Det skall bli riktigt, riktigt skönt känner jag och också lite spännande att se hur jag kommer uppleva att vara där längst uppe i fjällvärlden där ljuset precis börjat komma tillbaka och dagarna nog fortfarande är ganska kortare än här nere i Göteborg.

Nå vad säger ni är jag galen eller är jag egentligen väldigt, väldigt klok?

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till När tröttheten tar överhanden

  1. Magnus Höög skriver:

    Väldigt klok, naturligtvis!

  2. Patrik skriver:

    galen, men väldigt klok;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s