På vårlig jakt

20130331-_DSC2770

Tänkte jag mig idag, så samlade ihop mig och drog iväg med bilen. Dett var från början en liten fika uppe vid Brobacka som hägrade och sedan kanske en liten avstickaren in i skogen.. men så blev det nu inte riktigt.

Visserligen blev det kaffe och våffla på Brobackas kaffestuga, som jag avslutade med en andra kopp kaffe på deras förstukvist. Men det kändes inte så inspirerande i luften och fortfarande låg all is kvar på Mjörn när jag passerade den, så mina vårkänslor började dala så sakteliga..

Men nu var jag här, så istället för att ge mig på jakt efter lite vårinspiration, blev det istället en rejäl åktur, men inget fotograferande. Jag började fingra lite på googles map för att se hur jag skulle ta mig till Ödenäs, men den ville inte riktigt vara kompis med mig, så jag körde iväg lite på vinst och förlust… och jag hade tur, det blev vinst. För när jag svängt av i Hemsjö och därefter fortsatt på den smala asfaltvägen som slingrade sig genom skogen upp och ner, så tillslut kom jag fram till Ödenäs.

Jaha, tänker kanske någon, vad är så speciellt med Ödenäs.. jo, det var där man spelade in Hem till Byn, och det mesta såg väl sig likt ut från serien, gårdarna var dom samma, även om ett och annat boningshus, fått lite ny och annan färg på fasaden.

Jag insåg också att trots att kamerautrustningen var med, var som sagt, fotoinspirationen lika med noll. Istället fortsatte jag köra på okända vägar, smala och ringlande upp och ner, genom skog och på sina ställen en och annan liten by.

Ibland kan jag faktiskt tycka det är riktigt skönt att bara köra på så där, nästan låta bilens riktigt bestämma var jag skall hamna. Bara svänga av på okända småvägar, för som sagt, alla vägar bär kanske inte till Rom, men dom brukar på ena eller andra sättet faktiskt bära mig tillbaka till Göteborg.

Så även denna gång, via Hindås, Härryda, Härskogen, så var jag tillslut tillbaka på E20 igen och med nosen mot Göteborg.

Hur gick det då med jakten på våren, nja, den jaktlyckan var ju inte så lyckosam om man säger så.. Det är bara att inse, att våren i år är sen. Mycket snö ligger kvar på sina ställen, isen har inte velat smälta bort från sjöarna och även dikena var fortfarande frusna.

Men vem vet, imorgon kanske jag vänder bilens nos, lite söderut och testar om det hänt något där.

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s