Våren var är du???

20130426-_DSC2931
Nej, egentligen inte, för idag kom jag återigen ner till Söderåsen. Däremot verkade det som våren hade hört något rykte på stan om att jag återigen skulle hit. Så våren verkar ha bestämt sig för att jäklas lite med mig och vänta lite med att dyka upp här på Söderåsen.. För fortfarande vägrar musöronen att titta ut och säga hej. Men vem vet, kanske om vi har tur, så kan vi lura ut det små ljusgröna liven ur sitt vinteride innan helgen är över.

Som sagt, för tredje gången på 4 år så åker jag ner hit vara att deltaga i en workshop med Patrik Larsson Det börjar faktiskt kännas som en mycket god tradition nu workshoppa med Patrik här nere i Söderåsen.. och samtidigt heja på vären.

Redan innan workshopen drog igång så gick vi ut på en liten promenad vi som åkt tillsammans från Göteborg. Det är ju alltid skönt efter några timmar i bilen få sträcka på benen och samtidigt fylla lungorna med lite skön Söderåsenluft. Samtidigt också lyssna på den sköna tystnaden som härskar här nere.

20130426-_DSC2923
20130426-_DSC2928

Vi började helgens workshop med ett föredrag om ljus och komposition och tips som kan vara bra att  med sig ut här på åsen.  Sedan mat i magen och så iväg till Klövaravinen. Jag var ju i den här ravinen sista morgon förra våren och kände väl då att det var svårt.. Kanske ändå svårigheten här egentligen är att det var en ny bekantskap för mig och ni vet ju hur vi människor ofta är.. vi ryggar gärna tillbaka för utmaningar istället för att ta oss an dom med entusiasm.. Så, det var kanske med lite blande känslor jag åkte hit.. och jodå, jag kämpade på vandrade runt, bekantade mig med miljön här och letade kompositioner.. Samtidigt blev det en skön rivstart på helgen, då jag insåg att inte sjutton har jag tid med att tänka på annat, utan helt enkelt totalrensa hjärnan, på de där vanliga tankar som brukar uppta min tid sådär på fredag eftermiddag..

Nå, blev det några bilder.. jodå, några blev det allt

20130426-_DSC2939
20130426-_DSC2945
20130426-_DSC2948
Nu är det strax läggdags för såklart, blir det tidig morgon imorgon bitti.. för nångång efter kl 03.30 kommer klockan att pipa och jag lovar, på något sätt kommer jag att komma upp

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s