Macro är så kul, eller hur…??

Tänk er själva, man bor nästan mitt inne i en storstad, ja, för vi får väl räkna Göteborg till en sådan. Iallafall om vi snackar Sverige.
Jag sitter instängd en hel dag från 08.00 till nästan 18.00 på ett kontor. Persiennerna är nerdragna för inte solstrålarna skall göra dataskärmen oläslig. Enda gången jag får lite luft, ja, det är när jag smiter ut på vår utegård och tar lite frisk luft med en kopp kaffe i handen, eller ok då, en cigg i handen.

Så är man hemma strax innan halv sju på kvällen, och tänk, då kan man snabbt svida om till lite mer oömma kläder, bara slänga kameran med macroobjektivet på, springa ner för trapporna och helt hämningslöst slänga sig ner i gräset utanför.

Simsalabim, så öppnar sig en ny värld, en liten microvärld, som genom macrot, kan bli precis vad som helst. Enda begränsningen är din egna fantasi.

Med macrot behövs inga långa transporter ut till havet, eller ut i skogen, det räcker som sagt, med lite gräs några små växter, eller egentligen inte. Det enda som behövs är som sagt din egna fantasi.

Så kan man en stund, bara försvinna bort i den här spännande outforskade macrovärlden för en stund, medan dagens stress bara rinner av dig.

Tänk, vissa går på dyra kurser där någon flummig person, talar om vikten att lära sig andas rätt för att stressa av, eller ta kontroll över dina tankar och din kropp. Ha, ha.. jag har lärt mig en ny teknik, just tack vare macrot. Andas in, koncentrera dig på att hålla still kameran och bara det. Resten runt omkring mig försvinner liksom, när jag försiktigt, försiktigt snurrar nån millimeter för att försöka ställa skärpan rätt. Snacka om att fokusera medan jag försöker kontrollera min andning och kropp. Ja, med jag ligger där försätts min kropp i någon slags trans där varje lite kroppsdel lär sig att vara alldeles stilla, stilla..

20130520-_DSC4297
20130520-_DSC4308
20130520-_DSC4310
20130520-_DSC4351
20130520-_DSC4356
Grannarna förresten, dom har nog vant sig nu och insett, ja, ja.. det är bara hon den där längst upp i huset som ligger ute på gräsmattan och krälar igen.  Fast han som satt bakom en lite berså och pratade i telefonen han är nog ganska nyinflyttad och har insett att bakom bersån, kan det ligga en macrofotograf och lyssna med ett halvt öra på hans urskuldande telefonsamtal.. men se, det bjuder jag på

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Macro är så kul, eller hur…??

  1. Yohanna skriver:

    Alla bilderna är vackra, men de på maskrosfröna är helt fantastiska! Och det gör det såklart värt alla undrande blickar… =) /Y

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s