Österlen del 1

20130523-_DSC4489

Torsdag morgon och jag hoppade ganska pigg ur sängen, för nu skulle jag ju snart köra ner till underbara Österlen för 4 dgr workshop med Fotograf Patrik Larsson och hans assistent Peter Nilsson

Resan ner till Skåne gick i ganska maklig takt för vädret var skönt och jag var bara tvungen att stanna med jämna mellanrum för en liten kaffepaus i solen.

Snart var vi alla samlade som skulle vara med på workshopen de här fyra dagarna och jodå, några välkända ansikten var det allt. Snart var stämningen på topp och det tog inte lång stund förrän vi hittat tonen för helgen, med sköna skratt, glada tillrop och en och annan rolig kommentar från höger och vänster.

Första kvällen åkte vi ut till Stenshuvud nationalpark. Jag har ju varit här några gånger tidigare så jag var fokuserad på vad som skulle bli mina första motiv, nämligen backsipporna.. Dessa härliga små blålila blommor som minsann inte låter sig fotograferas så där hur som helst.

20130523-_DSC4373
20130523-_DSC4393
Jag var inte ensam som fanstnade där nere på marken med macroobjektivet. Även Olle ramlade snabbt ihop på marken och Patrik var snabbt nere i marknivå han med för att hjälpa oss.

20130523-_DSC4399
Jag drog mig ner till stranden och när jag rundade hörnet, så kände jag lukten, lukten av ramslöken i kvällningen. Denna ljuvliga doft fyllde mina näsborrar, med fåglarna kvittrade i träden. Då kände jag den totala tillfredsställelsen med livet.

20130523-_DSC4448
Nere på stranden rullade sakta vågorna in över sanden och hela tiden bildades det nya mönster och formationer i den lätta, lätta sanden. Så vi vandrade runt, stannade till när vi hittade små kompositioner eller bara stod där och njöt och pratade.

20130523-_DSC4463
20130523-_DSC4459När började började sänka sig över Stenshuvud var det drags att dra hemåt, snabbt ladda in bilderna i datorn, för vem sjutton har tid att vänta till nästa dag med att se resultatet.

Snabbt i säng, för om bara några få timmar skulle vi ju upp igen. kl 02.30 ringde nämligen väckarklockan och det var dags att masa sig upp ur sängen och iväg. Jag undrar egentligen vad mannen tänkte som själv kom hem kl 03.00 och möttes av 16 glada personer redo för att ge sig ut på jakt efter morgonljuset.

Det skulle vi nämligen försöka hitta i Brösarps backar och någon gång strax efter 03.30 stod vi alla redo i backarna. Kameran checkad, batterierna fulladdade och med gott om plats på minneskorten stod vi där i backarna, som svarta siluettspöken i en film av Ingmar Bergman.

Men snart så, började solen titta fram, tack och lov, var den ju inte riktigt lika morgonpigg som vi, så den gav oss chansen att hinna fånga den..

20130524-_DSC4524
Solen och jag är väl inte riktigt det bästa vänner, så även i år misslyckades jag, eller kan det vara så att jag inte riktigt är på hugget när det gäller. Däremot, så stod jag och njöt förnöjd att vara tillbaka i dessa gröna sköna backar som känns så där rejält i benen när man vandrar upp och ner för dom med gullvivorna glatt vajar i vinden så där lagom uppmuntrande medan svetten lackar i pannan av ansträngningen.

Jag lämnade gänget som stod där uppe på toppen, vandrade ner och så upp igen för att ensam sätta mig ner med kaffekoppen och titta ut över det gröna och sköna.

20130524-_DSC4539
För däruppe lyste rapsfältet gult och grant och självklart krånglade jag mig över taggtråden och ställde mig i kanten och fotograferade

20130524-_DSC4551
Ganska snart kom resten av gänget promenerande över för även dom lockade dit av rapsfältet och nu blev det invasion i fältet, men också en stunds kaffedrickande och macrofotograferande. För skam den som ger sig, för tredje året gav jag mig på gullvivorna….. Hur det gick? Tja ser ni någon gullvivebild här? – Nej just det  – men det visar bara att jag måste komma tillbaka igen, för  känd som den som ger upp  är jag nog inte, eller hur?

En sak är säker, det var ett rejält trött gäng fotografer som framåt 7-tiden styrde tillbaka till vandrarhemmet för någon timmas sömn, medan antagligen större delen av resten av Sverige, gjorde sig klara för sin sista arbetsdag den här veckan.  Så del 1 av den här resan och workhopen på Österlen får väl avslutas med några bilder på våra sköna lärare

20130524-_DSC4593
20130524-_DSC4594Eller hur var det nu, kanske är det ändå så att dom får spela andra fiolen när naturen är full av blommor och blader

Om nikonetha

Göteborgskvinna som här tänkte samla sin högst personliga reflektioner över vad som händer runt omkring henne. Förhoppningsvis kommer även en och annan bild också att slinka med på köpet, då jag allt som oftast återfinns bakom min kamera
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s